Alla inlägg under april 2011

Av Cillan - 7 april 2011 23:30

Tira och jag började dagen med att gå ut på stavpromenad. Äntligen har den nya selen från ruffwear använts till stavpromenaden. Den sitter jättebra och Tira går mycket bättre i den än någon annan sele..... när det inte blåser. Idag blåser det stormbyar här och första halvan av promenaden hade vi motvind vilket gjorde att det blåste i ansiktet på både mig och Tira och ibland var det till och med svårt att gå framåt. Tira hatar när det blåser vilket resulterade i att hon vände sig om mot mig många gånger för att kolla om vi verkligen skulle gå vidare eller stannade hon tvärt. Andra halvan av promenaden blåste det bakifrån vilket Tira nog tycker är bland det värsta. När det blåser rakt i rumpan sätter sig Tira hela tiden. Nu blåste det ju inte konstant så det gick att gå mellan vindbyarna men svansen åkte upp hela tiden när det blåste och svanshåret blåste omkring och svansen såg jättetjock ut. Promenaden tog 20 min längre tid idag än vad den brukar göra på grund av att jag har fått ont i vänster höft oxå och gör att jag inte kan ut stegen ordentligt med något utav benen. Hoppas nu bara att det är tillfälligt, vilket jag i och för sig har önskat ända sedan i början av nov med höger höft. Räknas det som tillfälligt när det gjort ont i 5 mån och fortfarande gör ont? Är i och för sig lite bättre med höger sida sedan senaste besöket hos sjukgymnasten. Har fortfarande ont och är stel men mindre smärta än tidigare.


När vi kom in efter promenaden tränade jag med Wii active vilket var väldigt länge sedan eftersom jag har haft så ont i höften. Lär väl få världens träningsvärk.Söta Tira och Alle

    


På kvällen tittade vi på hockeyfinalen. Även Tira var med och hejade. 


 Vi fikade med te och melon. Tira fick smaka en bit melon och jag trodde hon bara skulle slicka på melonbiten och sedan undra vad jag håller på med som ger henne något så äckligt men hon sa slurp och ville ha mer.
Tira gnager på melonbiten      

ANNONS
Av Cillan - 6 april 2011 21:47

Idag behövde vi storhandla och eftersom vi ändå skulle till NetonNet åkte vi till Helsingborg. Tira fick följa med i bilen eftersom hon ändå behövde komma ut. Jag ville egentligen åka till härliga skogen i Järavallen men eftersom det ligger åt fel håll om Landskrona jämfört med Helsingborg fick det bli en tur till vattnet i Råå, närmare bestämt Örbyvallen. Egentligen får inte hundar vara där eftersom det är badplats men det gäller inte förrän 1 maj och jag tror knappast att vi konkurerade med några badgäster, om möjligt med de två svanarna som höll till i ena kanten. Eftersom vi var näst intill själva passade jag på att släppa Tira lös. Helt underbart att se en hund kunna sträcka ut ordentligt. En mycket härlig promenad på strandängen.Det fanns mycket att nosa på.  


Var bara tvungen att gå ner till vattnet. Tira hade lyckats att inte se vattnet och blev helt tokig. Det var rätt mycket vågor och hon brukar inte gilla det så jag trodde hon skulle tveka men nej då. Full fart framåt och ut i vattnet. Eftersom jag inte ville bli blöt om skorna stannade jag precis vid vattenkanten och den dumma hunden lägger sig då ner i vattnet. Jag får upp henne på fötter och springer upp till gräset igen för att hon inte ska bli allt för blöt. Jag vet att hon inte hade sprungit ut bland vågorna för hon hatar när hon inte känner botten och håller sig alltid i kanten men jag trodde inte hon skulle lägga sig i det kalla vattnet. Hon blev dock inte jätteblöt. Hon stortrivdes både på land och i vattnet och det är så härligt att se henne glad och sprallig.


En trött dam på kvällen som mest har legat i sin fåtölj och sussat.

ANNONS
Av Cillan - 5 april 2011 23:15

Idag fyller Alle 27 år. Han har blivit grattad med en Bluray-film som väntade på honom på morgonen och på kvällen fick han ett paket med whiskeyprovning och trådlöst tangentbord med mus till. Födelsedagsbarnet  Öpnnar första paketetSom var whiskeyprovningNyfikna Tira är med och kollar vad husse får.


Trådlös mus och tangentbord som stod med på önskelistan


Vi han inte med att fira så mycket mer eftersom första kurstillfället för Rally-Lydnaden var idag och jag skulle jobba natt.


Rally-lydnadskursen är i Lomma brukshundklubb. Vi fick prova en bana idag med ganska lätta moment. Eller för mig var de rätt lätta för jag kunde skyltarna som användes. Tira skötte sig mer än examplariskt och det har nog aldrig gått så bra på ett kurstillfälle som idag. Hon verkade tycka att det var roligt. Jag tror det här passar henne jättebra. Inte bara stillastående traggel med sitt och ligg utan lite mer fart men ändå övning på kontakten. Synd bara att den höll på till 21 på kvällen för det är svårt att stanna så länge de gånger jag jobbar natt vilket kommer bli de flesta gångerna.

Av Cillan - 3 april 2011 21:30

Jag bakade scones till frukost och bjöd mamma och pappa på . Saknar redan London.


På eftermiddagen fick vi besök av Mats och Inga-Lill. Alla vi sex åkte till restaurang Tycho Brahe i Landskrona och åt ryggbiff med pommes och beanaisesås. Mycket gott! Efter det tillbaka hem för att fika med te och kaka. Klockan hade hunnit bli kväll och det var dags för smålänningarna att börja bege sig hem   .


Alle och jag slängde oss i soffan och tittade på en film som jag köpte i London, Remember Me. Den var helt ok och inte riktigt så förutsägande som kärleksfilmer kan vara. Dock lite sorglig.


Känns som att vardagen kom tillbaka väldigt snabbt och vad ska vi nu se fram emot. Ingen resa inplanerad. Jag har visserligen semester i sommar men vi ska inte hitta på jättemycket då Alle inte har någon betald semester i år. Småutflykter kan ju visst vara trevliga men Londonresor är ju alltid lite mer att se fram emot   .

Av Cillan - 2 april 2011 19:30

Så här ser frukostställena ut i London:


Färdigbredda smörgåsar Idag var det dags att flyga hem igen. Den här gången flög vi dock tillsammans. Det var väldigt mycket roligare att sitta bredvid någon man känner.
 Nu ska vi hem tillsammans


Tog lite kort på molnen: -resan gick bra och även tågresan över sundet. Kom tog tullpersonal på tåget med knarkhund.

I Lund tog mamma och pappa emot oss. När vi kom hem väntade Tira med viftande svans.

Av Cillan - 1 april 2011 23:15

Idag tog vi lite sovmorgon då jag sov fruktansvärt dåligt på hårda sängen. När jag väl piggnat till åkte vi till Vinopolis i närheten av London Bridge. Först var det en del av butiken med massa viner, inga viner jag kände igen men dyra var de, och sedan en del med enormt många whiskeysorter. Alle köpte 4 flaskor.


Dessa sopberg förvånar mig fortfarandeVinopolis


På vägen tillbaka gick vi igenom en matmarknad:Kräftor och fisk i massor
"Gurkan" förföljer oss


Innan vi kom fram till Tower Bridge gick vi förbi en fontän och en park
 

Vi två med solen rakt i ansiktet, Tower Bridge i bakgrunden


Themsen
Tower of London


 

Tower Bridge
En fotograf som fotar några tjejer.
Såg lite mysko ut på något sätt.Themsen från bron


I ena änden av bron finns en trappa (bakom skylten). Man samlade upp folk från floden som dog i kriget och förvarade dem under trappan tills det gick lättare att flytta dem till en riktig gravplats.När vi hade kollat färdigt på Tower Bridge tog vi en taxi till en av Londons äldsta pubar. Ye Olde Cheshire Cheese från 1667!! Det finns två delar den delen till höger där själva baren är är äldre än delen till vänster. När man kliver in i puben möts man av en gammal lukt med blandning av tjära. Det är dunkelt ljus och värmen kommer från en öppen brasa intill baren. På golvet i den äldre delen är det sågspån, antagligen för att det skulle hålla värmen förr. Borden är gamla ekskivor, lika ojämna som golvet men det har sin charm. Naturligtvis blev det en ale. Att dricka en engelsk ale i en pub från 1667 var magiskt!


Brasan och sågspånet på golvet.

Efter pubbesöket gick vi hela långa vägen till Covent Garden i tron om att hitta något ställe att äta på. Det vi inte tänkte på var att typ alla andra slutade jobba den tiden på dagen och där går ALLA på after work.


Det var så fullt så folk trängdes utanför oxå.

Vi åkte tunnelbana till Piccadilly Circus, som alla andra oxå tänkte göra just då och jag klumpade mig och snubblade i rulltrappan vilket resulterade i ett blåmärke och ett rulltrappeavstryck på höger knä och en rejäl bula på vänster smalben som kommer resultera i ett stort blåmärke. Vi letade upp Steakhouse istället, det är mer restaurang än pub. När vi satt där körde det förbi en jättestor limosine.

Efter maten strosade vi på Jermyn street, rikemansgatan.

Och så gick vi igenom Piccadilly arcade:
Svindyra manchettknapparI tunnelbanan finns det många reklamskyltar och en har fascinerat mig många gånger under de här dagarna. Jag har försökt hinna med att läsa den när vi stått stilla men i början missade jag några ord som gjorde att jag inte fick ihop det riktigt. När jag väl läst hela texten började jag fundera på vart jag hört talas om det tidigare. Så försökte jag översätta texten till svenska och kom på att det är en svensk film de gör reklam för i nästan varje tunnelbanestation. Cool!Whisekyn

Höll ju på att missa att vi någonstans mitt i allt ihop lyckades klämma in afternoon tea oxå   .


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se