Alla inlägg under maj 2011

Av Cillan - 6 maj 2011 18:45

Vi åkte idag till plantagen för att köpa två funkia till balkongen men trots att det är årets växt hade de bara ett par sorter hemma så det bidde inga växter. Därefter körde vi mot Vallåkra en runda och sedan till Hilleshögs dalar för att ut och vandra. Har velat gå där ända sedan vi flyttade hit typ men det har aldrig blivit av. Vi gjorde ett försök med Malco och Jun en gång i maj förra året men då började det regna så vi vände. Den här gången var det väldigt fint väder och efter en bit välkomnade kona oss med att råma. När vi kom fram till vattnet skulle vi ta oss för en hög backe för att kolla på utsikten och för att fika. I början av promenaden var det nästan kallt men undertiden vi gick blev det varmare, nästan sommarvärme.


Tira, jag och mamma


Kor långt bort på ängarna
Korna som välkomnade oss med att råma


Jag och Tira kollar in naturen

Nu är vi nästan framme och solen börjar värma oss


Nu har vi gått upp för backen och blickar ut mot Landskrona

som är den lilla udden långt bort i horrisonten, bakom kullen.


Tira, jag och mamma fikar kanelbulle och coca cola.

Helt underbart i det fina vädret (nästan vindstilla).


Det är gott med kanelbulle. Tira ligger mest och njuter av

utsikten, nåt måste hon ju göra när vi förbjöd henne att hoppa

30 m ner till vattnet för att bada (vilket var det hon ville).


Alle nöjde sig inte med att jag kunde ta kort på honom utan

skulle prompt göra det själv.


Ålabodarna (Glumslöv)VenFina Tira!!


En söt liten kalv


Nyfikna kor. Mest intresserade av Tira som mest tyckte de var

läskiga och nosade mest på annat håll för avdramatisera dem.Enligt eniros ritningsprogram gick vi totalt nästan 4 km. En rejäl promenad i värmen. Tira blev rätt varm så på väg hem åkte vi förbi hundbadet så hon fick svalka sig lite men den här gången var det riktigt kallt i vattnet så jag kunde inte bada fötterna så länge. Tira märkte nog inte ens någon skillnad på vattentemperaturen.


Hon har bråttom i den lilla gladtokiga damen.En ganska suddi bild men det går nästan se hur kallt jag tycker

att det är när jag sätter när foten.På kvällen gjorde vi lassagne och åt på balkongen till ljudet av alla bilar som skulle till fotbollen för att titta på BOIS - Assyriska.


En trevlig dag med sol och värme.

ANNONS
Av Cillan - 5 maj 2011 22:45

Tira har varit hos veterinären idag igen. Först hittade han inget alls, inte ens där hon reagerade förra gången. Till sist hittade han vart det gjorde ont. I musklerna i ländryggen! Bra? Dåligt? Vet inte! Det kan vara fästingsjukdomen anaplasmos som hon har antikroppar av. Därför tog vi prov på anaplasmos och borrelia för 2010:-(!!!). Nu väntar vi på svar som vi får på tisdag nästa vecka. Visar proverna inget ska vi antagligen prova antiinflammatoriskt i några veckor med stillhet. Hur lätt är det att hålla en flat stilla??!

ANNONS
Av Cillan - 4 maj 2011 15:45

Idag hämtade jag mamma vid tåget i Lund. Vi tog en heldag på stan med shopping och fika. Nice!

Av Cillan - 3 maj 2011 17:18

Idag ringde jag till djurkliniken på vetens teletid för att diskutera fortsatt utredning av Tiras smärta i ländrygg/korsben/höft/bäcken, eller vart nu smärtan kommer ifrån. Fick en tid redan på torsdag. Hoppas att veten går med på att röntga hela ryggen och nacken för att utesluta spondylos eller annat fel på ryggen/nacken. Känns bara så där av många olika själv. Naturligtvis vill jag inte att det ska vara något fel på Tira men samtidigt känns det väldigt jobbigt då vår förra hunden fick sluta sina dagar efter 2,5 år på grund av en medfödd ryggskada. Nu är väl inte sannolikheten så stor ett Tira har någon medfödd skada för då borde vi märkt det tidigare men tanken på en till hund med ryggproblem river som en tagg i mattehjärtat. Många utav känslorna när Zebbe var dålig kommer tillbaka, från det att vi fick veta vad som var fel med Zebbe tills han inte kunde leva mer var ett helvete. Det finns även ett problem till och det är att vi vet att Tira bär på antikroppar mot anaplasmos (tidigare Ehrlichios) vilket kan när som helst bryta ut i olika symtom. Bland annat kan hunden bli stel i lederna och om det inte hjälper med antibiotika (händer att sjukdomen blir kronisk) kan det leda till trombocytopeni (brist på blodplättar) och det kan ju blir riktigt illa med lederna. Men som sagt finns det mycket där emellan som det kan vara oxå.


Ikväll blir det i alla fall rallylyndad. Hoppas nu att hon kan koncentrera sig lite bättre nu när hon fått sin kur mot skendräktigheten. Hon har fortfarande tuttar men nu utan mjölk och idag har hon varit riktigt pigg. Ska muta henne med lite mjukost oxå så tror jag nog att det ska bli bra. Bara väderguden är på vår sida, idag behöver det faktiskt inte regna mer.

Av Cillan - 2 maj 2011 22:28

Idag kom röntgensvaret på Tiras höfter och armbågar. Armbågarna är ua. Bra! Höfterna är B. Bra!! Men vad är det då som gör ont i höftregionen?? Varför är hon stel och ser ut att ha ont ibland? Hon visade tydlig smärta när vet undersökte henne och det syns mer och mer på henne. Hur ska vi göra nu? Gå till hundfysioterapeut som verkar omöjligt att hitta, fortsätta på smådjurskliniken som verkar tycka att vi ska börja smärtlindra direkt utan att veta vad det är eller kontakta regionsdjursjukhuset i Helsingborg som har en rehabavd? Hm jag svarar nog egentligen på min fråga själv i frågan. Det låter ju som att jag vill kontakta regionsdjursjukhuset med tanke på att de har rehabavd.


Är nu ledig en vecka och det ska bli skönt. Det behöver man som nattarbetare! Mamma ska komma och hälsa på vilket ska bli kul.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se