Alla inlägg under juni 2011

Av Cillan - 9 juni 2011 23:15

Ikväll blev det utekväll med nattisarna på jobbet. Jag tog tåget till Malmö och sen hittade jag knappt rätt men hittade en buss som skulle ta mig lite närmare restaurangen fast det hjälpte föga, fick ändå lotsa mig rätt med min lilla karta. Vi var några stycken men långt ifrån alla. Först var vi på Elysée och åt mat. Jag och några andra tog plankstek och resten av gänget tog fondue. Var häftig upplevelse att se hur man äter det, har aldrig ätit det. När vi var mätta och belåtna gick vi till Lilla torg, vart det nu ligger. Där låg dock restaurangen som vi åt på när mamma fyllde 50 år. Kul att hitta den men fast jag vet inte hur jag ska hitta den igen, nu vet jag i alla fall att jag ska leta efter Lilla torg. Vi satte oss på en uteservering och jag skulle köpa en Ale tänkte men blev grymt besviken över att den var gjord i USA, hallåååå den ska vara gjord i England thats it. Alla hade megaroligt åt mig, jag fick visa leg. Det är bara sådär en 9 år sedan jag fick börja köpa alkohol på pubar......


Fick sällskap till stationen och faktiskt var det inte alls så krångligt att ta sig tillbaka som det var dit, fast det är ju alltid lättare när man vet vägen. Tog tåget hem strax efter 23 efter en trevlig kväll. Lite roligt att träffa kollegorna utanför jobbet oxå i civila kläder, knappt att man känner igen varandra.

ANNONS
Av Cillan - 7 juni 2011 16:30

Det åskade som sjutton i natt. Inga fina blixtrar utan mest stora ljussken på himlen. Dundrade på rätt bra ett tag men Tira brydde sig inte ett dugg. Däremot om det går någon i trappan och knappt hörs, då minsann skäller hon men Tor är tydligen välkommen utan invändning från Tira.

ANNONS
Av Cillan - 6 juni 2011 22:31

Sov fram till kl 14 idag eftersom jag inte ska jobba mer på hela veckan. Ska bli så skönt att vara ledig!


Har varit väldigt varmt idag och fruktansvärt varmt i lägenheten, termometern står på 30 grader och luften står mer än stilla. Har varit jättevarmt sedan typ mars fast det inte ens alltid varit varmt ute. Är så frutkansvärt dålig luftcirkulation i vår lägenhet. Annars klagar jag verkligen inte på värmen fast just nu är det mest kvavt. Är hög risk för åska och den är förmodligen på ingång med tanke på himlen.


För att få lite luft, fick nästan panik i lägenheten, åkte vi ner till vattnet, närmare bestämt Lindhs hamn igen, en stund med Tira. Det var väl inte jättemycket bättre luft där men fick komma ut från de fyra bastuväggarna i alla fall. Tog lite foton.
AlleTira


Alle skulle ner och känna på vattnet tyckte han, det är väl
närmast vattnet badkrukan kommer att komma ett dopp
i havet.....  Fast så kallt var det visst inte.


Mina älsklingarVen som knappt syns i de mörka åskmolnen.


Där bortåt skulle Danmark tydligt har synts.


Havet var alledeles spegelblankt.

Ven till vänster och fastlandet till höger.

Nästan lite kusligt att vara där. Gick nästan att se hur den tryckande luften spelade på havet. Inte en båt på havet, fåglarna låg alldeles stilla och himlen blev tätare och tätare.


Av Cillan - 2 juni 2011 23:37

Idag har jag varit ledig men inte Alle, jag tyckte det var tråkigt att sitta hemma i bastun och bara se den tråkiga lägenheten så jag packade stavar, midjebälte och en lilla kånken med lite vatten och kameran och åkte ner till Lindeshamnen tillsammans med Tira. Kopplade på selen på Tira och midjebältet på mig för att koppla ihop oss så bar det av på stavpromenad i det fina värdet längs med kusten. Från Lindeshamn till Borstahusens hamn där vi pausade för att njuta av naturen och dricka vatten.Utsikt från där vi satt (framför oss är badplatsen men där är
vi förbjuden, det finns många hundförbud i Landskrona). Till
höger syns Pumphuset som är museum och restaurang.Tira fick ett litet ben att tugga på


Vår lilla rastplatsBadplatsen med Ven i bakgrunden


Några utav alla BorstahusVi har tagit oss ner till vattnet


Pumphuset och Borstahusen sett från vattnet


VenNågra utav alla småbåtarna i hamnen, som från
början var en hamn för stora fiskebåtar.


När vi sedan gick tillbaka hade det blivit väldigt varmt och det var inte svårt att läsa Tiras tankar med tanke på att vattnet var två meter ifrån oss. Så när vi nästan var framme vid Lindeshamn igen kopplade jag av selen och lät henne få springa i vattnet en stund. Hon blev så glad att hon nästan drog i mig oxå, med kläderna på samt en mobil och kamera som nog inte hade uppskattat vattnet lika mycket som Tira. Vi plumsade dock lite i vattnetbrynet tillsammans eftersom jag ändå hade 3/4-byxor på mig. Snacka om att Tira blev lycklig, hon riktigt rullade runt i vattnet av glädje.


Här har jag tvingat Tira att sitta för att jag skulle kunna få
på mig skorna så att vi kunde gå vidare men det syns riktigt
på bilden hur nära det är att hon springer i vattnet igen.


  

Totalt blev sträckan fram och tillbaka ca 5 km. Vi var nog båda rätt nöjda efter promenaden. Fast så nöjd vet jag inte om Tira blev när hon fick hoppa i badkaret efter att ha badat i saltvattnet, det är den tråkiga biten med saltvattnet men det tänker ju inte Tira på när vatten är i sikte.


Det blev i alla fall en härlig ledig dag!

Av Cillan - 1 juni 2011 23:15

Idag skulle Alle klippa sig och samtidigt åkte jag och Tira ut till Slottsparken och strosade runt bland de fina planteringarna och koloniområdet. När Alle kom gick vi till Slottscaféet och åt varsin glass med öl till. Lite blåsigt men annars mysigt i den fina naturen alldeles intill stan (= det enda och bästa med Landskrona, närheten till fin natur).Alle med slottscaféet i bakgrundenTira njuter i solen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se