Alla inlägg under maj 2012

Av Cillan - 17 maj 2012 19:45

Tydligen var både jag och Tira trötta

ANNONS
Av Cillan - 13 maj 2012 23:15

Efter allt funderande och vridande och vändande på alla möjligheter var vi nog rätt bestämda på vilken barnvagn vi vill ha men för att bli helt säkra åkte vi till Helsingborg idag för att känna och klämma en gång till. För att kompromissa med plånboken kom vi på en lösning som blev lite billigare än vad vi först trodde. Det blev en Emmaljunga men istället för en dyr city korg som liggvagn på 2200 blev det en 500-kroners mjuklift från baby travel vilken faktiskt passar bättre i vagnen än Emmaljungas egna mjuklift på 2000, enligt oss. Det enda är att baby travel är något kortare än Emmaljungas egna men det får bli så. Vi valde till en fotsack så blir det lite mer skydd. Vi hade inte tänkt beställa en redan nu men tydligen säljer Emmaljunga ut sina modeller nu för att stänga helt i juli och sedan öppna igen i augusti med nya modeller eller färger och då lär det vara himla lång beställningstid och jag vill gärna veta att vi åtminstone kan hämta ut vagnen innan vi åker hem från BB. Att vi kanske inte får senaste färgen/modellen bryr vi oss inte om. Nu har vi beställt den mot 1000 kr i handpenning och så betalar vi resten när vi hämtar ut den vilket vi kan göra allt i från början av juli till sep och då betalar vi resten. Skulle något hända och vi inte får någon bebis får vi tillbaka handpenningen. Vi har inte köpt något babyskydd än men det känns som att det finns mer sådant än vagn kvar under sommaren. Babyskyddet funderar vi på någon utav Britax modeller eller maxi cosi då de har bältesbas (vi har inte isofix i bilen). Jag tror maxi cosi är markant dyrare än britax så jag tror det blir en britax. Varför vi väljer på dessa två är för att de passar emmaljungas travel system.


På eftermiddagen blev det lite trädgårdsgöra (hör och häpna trädgård!!). Vi har ju fått upp staketet sedan en vecka tillbaka så nu kan vi börja fixa och dona som vi vill. Idag blev det till att fylla igen förra hyresgästens gigantiska hål efter deras staket och så i gräsfrön.


  
Tira har hittat en bengömma  
  

Vakthunden Tira vaktar sin gömma
  
Ååå husse här är ju en till grop att gömma ben i!


En väldigt trevlig ledig helg med maken . På kvällen såg vi film, The Vow eller Älska mig igen. En mycket bra film som kommer finnas kvar länge i tankarna.

ANNONS
Av Cillan - 12 maj 2012 02:00

Idag har Alle och jag varit på tur till Malmö för att klämma och känna på barnvagn i tre affärer. När vi kom hem hade vi minst lika många frågetecken och funderingar som när vi åkte dit. Dessutom stod vi i nästan två timmar och lyssnade på en försäljare i en av butikerna som pratade om allt annat vi inte var intresserade av trots att vi försökte inflika med vad vi var ute efter och vad vi gillar och inte gillar för att han skulle kunna svara på det vi ville veta men det hjälpte inte. Tur jag inte lider av lågt blodtryck för då hade jag tuppat av direkt. Däremot led jag till sist av lågt blodsocker så när vi gick där ifrån fick vi köpa bulle och cola på 7elev. Gick lixom inte att få något vettiga svar på våra frågor trots att vi försökte och det gick inte bara att avbryta honom. Var helt slut i huvudet efter att ha lyssnat på honom. Phu!

Det blev till att ägna resten av kvällen åt att fundera lite till och kolle hemsidor. Egentligen visste vi nog men det är ju en hel djungel och så finns det för mycket att välja på.

IBS

Av Cillan - 11 maj 2012 18:30

Har länge haft problem med min mage men så är man ju så dum att man aldrig tar tag i saker. Nu när jag är gravid har magen inte annat än krånglat och nu gick det bara inte längre så idag har jag varit på vårdcentralen och fått diagnosen IBS. För er som inte vet vad det är finns det mycket fakta om man googlar på IBS. Dum som jag är tänkte jag att det bara var att få en tablett och så skulle allt bli bra med lite inställning, typ som om jag hade haft för högt blodtryck, men icke. Det stora dilemmat med IBS är att det är kostrelaterat men vilken kost som funkar är ingen som vet utan varje person får prova sig till vad som funkar. Skitenkelt när det ena dagen funkar att äta en sak men inte nästa. Fick Inolaxol. Jippi!! Är snart helt socialt isolerad pga min mage. Vågar inte träffa folk eller gå långt hemifrån för rätt som det är måste jag besöka toaletten och det NU. Blä! Det blir dessutom bara värre och värre ju längre jag är gravid och det enda jag får är lite Inolaxol....... Jag vill ju bara kunna njuta av att äntligen vara gravid. Inte nog med att jag utreds för Bechterews nu har jag IBS oxå.

Av Cillan - 10 maj 2012 22:15

Tira och husse busar med kudden

Av Cillan - 7 maj 2012 19:30

Idag har vi provat att bygga agility i trädgården. Nåja, tunnel och några slalompinnar är väl inte direkt en agilitybana men Tira hade kul ändå.


Hjälp hunden anfaller kameran...Nytt försök med bättre resultat. Man behöver visst inte vara en

liten hund för att få plats i en leksakstunnel för barn... inte om

man heter Tira i alla fall.Så lite ringrostit slalom med stor koncentration


Å så tunneln för hundraelfte gången. Superkul enligt Tira!!Fast även om banan var kort blev Tira trött i lilla hjärnanAlle rensar ogräs


Av Cillan - 6 maj 2012 19:45

Idag har staketet blivit färdigt (förutom att det på sina håll ska målas en gång till). Tira fick komma ut och kolla nya gräsmattan och jag har nog aldrig sett henne så lycklig. Det var som en kalv på grönbete när den släpps ut på våren. Hon hoppade och skuttade och såg helt genomlycklig ut.


För att se bilder på staketbygget gå in på www.cenix.se/albumAv Cillan - 5 maj 2012 22:00

Idag har här byggts staket hela långa (eller korta) dagen. Det är det vi gjort idag och flängt runt efter olika tillbehör.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se