Alla inlägg under juni 2012

Av Cillan - 20 juni 2012 16:03

Känns som att jag sovit superdåligt i natt. Jag har drömt en massa olika konstiga drömmar. En om bebis som trycker med rumpan ut från magen (den gjorde det hela dagen igår, känns som det börjar bli trångt där inne) och att den lixom fastnat och att vi fick åka till förlossningen och typ vända den. En om att vi träffa någon på en promenad som förklara för oss hur ouppfostrad vår hund är (hon är väl inte världens ängel men hon är vår hund och lite egen och visst skulle jag önska hon var lydigare men men) och att om vi inte gjorde dittan och dattan så var vi tvungna att lämna ifrån oss henne för det skulle aldrig gå att ha henne så :( , särskilt inte med bebis. En var om tygblöjor och hur jag köpte familjepaket (hette det i drömmen, jag tror det var typ startpaket) och det var många att välja på och jag kunde inte bestämma vilken sort. En dröm var om gräsfrön (vi har försökt förbättra vår gräsmatta för att det ska bli fint och skrivit på papper att vi sköter den själv men så leasar hyresbolaget ut gräsklippningen och de fattar inte att vi sköter den själva så jag vet inte hur många gånger de klippt när vi sått gräsfrön, senast igår klippte de vårt nyuppkomna gräs med stor åkgräsklippare å vi har kämpat hela våren med att få den att bli fin :roll:). Sen var det en väldigt massa drömma jag inte minns men inte dåligt att komma ihåg alla dem. Känns som att jag gråtit hela natten i ögonen oxå fast det har jag inte och ont i höfterna har jag haft med trots alvedon.

Jag har ett par kryckor vid sängen eftersom jag har så ont på nätterna när jag ska upp och kissa men så använder jag inte dem för att jag är så envis :roll:. Har jag inte dem på dagen ska jag minsann inte ha dem på natten och jag kan ju inte bara använda dem lite då och då, det ser ju konstigt ut. Antingen ska jag ha dem jämt i varenda steg eller inte alls......

ANNONS
Av Cillan - 20 juni 2012 15:34

Det är tydligen skönt att vila huvudet på gravidmagen.

Fast idag fick Tira en spark på nosen men hon fattade nog inte riktigt vad det var.
ANNONS
Av Cillan - 19 juni 2012 21:00

....Skalmans akvarie har börjat läcka vatten. Hemma själv och med höfter onda så jag knappt vet hur jag ska kunna gå ut med hunden var det lixom inte mycket att be för ändå. Bara att börja tömma vatten, 375 liter, fånga fisk och se till att inte bli biten av sköldpaddan. Å Alles jobb är helt överbelastat av det nya datasystemet så han visste inte ens när han skulle kunna vara hemma. Jag upptäckte det vid typ halv fem på kvällen när jag skulle ge paddan mat, hade så ont att jag satt ner på stolen och gav honom mat, fick då se att det blänkte mellan akvariet och bänken och kände att det var blött där. Shit!! Hade dagen innan observerat att ena listen på kortsidan böjt sig lite men tänkte inte alls på att det kunde vara på grund av vatten, den har ju suttit lös ett tag. Ringde Alle som beodrade tömningen av vattnet. Fram med slangen och koppla ihop den med kranen i tvätten för att få baksug, i med slangen i akvariet och hoppas på att den ligger kvar eller att Skalman inte puttar på den, tillbaka till kranen i tvätten och på med vattnet i några sekunder, av med slangen från kranen. YES! Baksuget fungerade. Ner med slangen på golvbrunnen för bästa fallhöjd och tillbaka till akvariet för att se att paddan inte petar upp slangen. Ja och där blev jag lixom stående för att hålla koll på slangen. Ingen hund kom ut och inget annat blev gjort. Vattnet skulle ju bara en väg och det ut genom slangen fortast möjligast. Aj aj aj ont ont!! Dumma höfter!! Två alvedon utan resultat.


Alle var hemma 19 och då var nästan allt vattnet tömt. Nu var det bara alla malar och fisk som skulle fångas. Gick väl ändå rätt hyfsat fort att fånga dem. Så in till grannen och fråga om bärhjälp. För även om jag inte var gravid skulle aldrig mina höfter palla att bära det stora akvariet. Grannen hjälpte snällt till att bära ut skiten i garaget. Blött som sjutton var det på bänken så tur att jag fick se det som jag fick ändå. Piuhh!! Äntligen över! Eller ja om man inte ser allt som jag gör. När vi lixom hade andats ut och konstaterat att näe golvet hade klarat sig så fick jag för mig att känna på plattan som landdelen står på, megablöt! Jaha bara att hämta säckar för att ösa ur all sand och torv ur landdelen och sedan bära ut den och stolparna den står på. Å plattan den var verkligen blöt under till. Satan i gatan oxå för det var parketten med. På med campingfläkten. Ser mest ut som att det är blött i skarvarna på stavarna på parketten men det är ju svårt att veta hur det ser ut under till. Blir till att köra med värmefläkten några dagar nu. Någonstans mitt i allt kom hunden oxå ut.


Å så var det ju det här med mat oxå. Äta bör man annars dör man men vad sjutton äter gör man ju och ändå dör man så vad gör det om vi struntar i det en gång....... eller inte för det var då sjutton vad magen var hungrig. Så strax efter 22 satte vi oss ner och åt lite havrefras och rostebröd......... Sen vet jag faktiskt oxå att jag la mig i sängen med svinonda höfter trots mer alvedon bredvid en redan sovande Alle och zzzzzzzz.....

Av Cillan - 19 juni 2012 13:30

Efter gårdagens åskoväder med skyfall och hagel såg grillen ut så här:


Är det det som kallas svensk sommar??

FSK

Av Cillan - 18 juni 2012 15:15

Ringde försäkringskassan idag för att kolla hur det ligger till med mitt beslut om gravidpengen (havandeskapet). Det kunde ju inte hon se i datorn, varken om det var beslutat eller avslaget. De på gravidavd låg tydligen väldigt mycket efter. Den 23 har deras 30 dagar gått ut och då ska jag ha ett svar enligt deras garanti men den gäller tydligen inte när de är överbelastade och att få gravidpengen retroaktivt är typ nästintill omöjligt. Däremot enligt fsk är det så himla viktigt att den som vill ha pengarna (typ deras kunder, alltså vi privatpersoner) ska skicka in alla papper korrekt ifyllda och i tid. Å är det minsta lilla fel så blir det 0 kr på kontot men de kan skylla på att de är överbelastade och dittan och dattan när beslut inte fattats. Hon i telefonen kunde ju se att det inte är så lång tid kvar innan jag ska föda så det är ju inte så många månader till jag behöver jobba i så fall. What!!?!? Jobba?? Jo det hade jag gärna gjort för att få liiite mer pengar men om jag knappt tar mig utanför dörren så hunden kan få pinka eller knappt tar mig själv till toa när jag behöver pinka på natten hur ska jag då kunna säkerställa att inget händer om jag ska hjälpa en patient upp med brutet ben om jag själv inte kan stå ordentligt??? Jaja de lever i sin värld men det är rätt pissigt att det ska vara så himla krångligt att fylla i deras formulär för att det ska bli rätt och sen ska det ändå ta 30 dagar (eller mer) för dem att läsa av ett standardformulär med en eller två bilagor (vilket det står att man ska ha då man ska skriva om hur en dag på jobbet ser ut). Att det sedan är babyboom i sommar är lixom inte mitt problem, då får man väl prioritera om personalen.

Av Cillan - 16 juni 2012 21:00

Japp idag har jag varit på MVC igen, trots lördag. Förra MVC-dr tyckte att jag bara kunde ringa för att få min sjukskrivning. Jo om hon inte hade gått på semester samma dag som jag var där...... Så nu var jag tvungen att träffa en ny dokto. Alle fick följa med idag, så tråkigt att åka ensam. Doktorn klämde på mina höfter och aj vad ont det gjorde på höger sida. Så skulle han trycka på symfysen för att se om jag har foglossning, aj skrek jag då. Jisses vad ont det gjorde. Så det blev ett läkarintyg att skicka till försäkringskassan, hoppas bara de godkänner det oxå.


Efteråt gick vi till Kappahl för att köpa vår första nya body till Pärlan. Eller köpa och köpa, vi hade en rabattlapp med gratis body. Så det var bara att leta ut en fin unisex. Å det fanns ju många fina att välja på. Blev en vit- och blårandig.


På kvällen grillade vi kött och frukt och satt ute på vår uteplats och njöt även om det var lite kallt.

Av Cillan - 15 juni 2012 15:00

Idag blev det till att stiga upp tidigt för att åka till MVC och göra glukosbelastning nr 2. Å ingen frukost fick jag äta heller. Hade med mig både apelsin och citron den här gången. Fick använda apelsinen men sen kom vi på att den kanske ger falskt högt värde för den är ju lite sötare än citron så då skulle jag få göra om den en gång till. Ville inte ha citron för jag tyckte den där sura smaken fastnade i halsen förra gången. Har skitsvårt för att dricka den där eländiga sörjan på fem minuter. Fick dock ett eget litet väntrum som de gjort i ordning för glukosbelastning och idag var det ingen annan som skulle göra den heller så jag var helt ensam med en radio och min virkning. Å så tittade alla snälla i personalen förbi lite då och då och sällskapade mig några minuter. Mitt i väntan skulle jag in till barnmorskan. Berättade om alla mina bekymmer med IBS och då visade det sig att hon har en del erfarenhet av det. Så vi pratade en stund om det och hon förstod verkligen hur jobbigt det är. Fick lyssna på Pärlans hjärtljud igen, mäta magen och ta mitt egna blodtryck. Allt var bra idag med. Så blev det lite till väntan i väntrummet. Blev lite sömnig så jag nästan halvslumrade där i ensamheten i fåtöljen en stund. Glukosvärdet var oxå bra så jag fick äntligen äta frukost och det var sååå gott!!

Av Cillan - 10 juni 2012 19:15

Ja så var det då lite sämre väder idag igen men idag passade vi på att sätta upp lite tavlor bara så där 3 mån efter vi flyttade in. Det är ändå rätt bra att vi inte satt upp dem tidigare för jag tycker man behöver bo in sig lite så man vet att möbler och sånt är på rätt plats. Nu ser det lite mer ombonat ut här och jag tycker vi fick till det riktigt bra. Tyvärr har vi lite för mycket tavlor så allt fick inte plats.


Jag hittade på en ny maträtt idag, eller ny kanske den inte är för det finns säkert någon som gjort likadant innan men för oss var den ny. Jag plockade färsk timjan i trädgården som jag la på kycklingfiléer och lindade sedan bacon runt. Dessa stektes sedan då det inte var väder för att grilla. Till det blev det ris, sallad och sås. Det var jättegott och blev härlig god smak av timjanen. Lite inspiration från Jamie Oliwers TV-program.


Har ju glömt säga att jag ätit jordgubbar under helgen. Fick se dem när vi handlade i fredags och jag kunde inte låta bli dem så jag köpte en burk till mig. De var från någon by utanför Lund och supergoda.


Måste bara lägga till en bild på Tira och min mage:

Det är bra att ha en kudde att lägga huvudet på........

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se