Alla inlägg under juli 2012

Av Cillan - 18 juli 2012 23:13

Jag har duschat Tira idag. Kan behövas ibland då den lilla busfröken har en förmåga att rulla sig i diverse olika saker. Hon är rätt rolig för i vanliga fall är hon rätt nyfiken på vad det där är för konstigt bakom halvvägen. Hon älskar ju vatten oxå så det är väl det som lockar henne. Dock är det inte lika roligt när man måste gå in där. Hon ser mest ut som att hon sålt smöret och tappat pengarna. Det roliga var idag att fast det var lite läskigt att bli duschad, är ju roligare att plaska själv i vattnet, så sprang hon ändå tillbaka in i duschen när hon hade torkat sig en stund, eller läst rullat sig på en handduk. Så det är nog inte så läskigt som hon försöker se ut som att det är. Fast det är klart att badbaljan ute eller allra helst en sjö är ju roligare än en duschslang som matte bestämmer över.


Efter Tiras dusch var det dags för mig att duscha, blir lixom rätt blöt när jag ska duscha Tira och särskilt nu när vi inte har badkar. Var lättare att duscha bara henne och inte mig oxå när vi hade badkar. Nu når jag inte att bara duscha henne och själv stå utanför. Så jag ser inte fram emot den dagen då hon rullat sig i något riktigt äckligt och jag måste vara med i duschen. Efter 2 duschar satte jag mig vid datorn och tittade på ett TV-program jag missade i helgen och därefter sov jag 1,5 timme på soffan. Det var lixom det jag orkade göra idag. Inte mycket till energi här inte.

ANNONS
Av Cillan - 17 juli 2012 21:23

Idag var det dags för rutinultraljud 2. På grund av hög belastning på ultraljudsavdelningen (är visst babyboom här) blev det ett par veckor senare än vad det brukar vara här. Blev väl dock inte riktigt som vi tänkt oss idag. Har nämligen tillbringat två timmar med att göra ultraljud, flödesmätning, CTG, läkarsamtal och barnmorskesamtal. UL visade en liten bebis. I den veckan jag är i ska genomsnittsbebisen väga ca 2200 gr och vår lilla Pärlan väger 1500 gr. Alla undersökningar visade normalt idag förutom den låga vikten. Nu är ju inte jag jättestor så det kan vara bara genetiskt men för säkerhets skull ska flödesmätning, CTG och läkarsamtal göras om om en vecka och allt inkl ul om två veckor och så kommer det bli fram till förlossningen. Känns skönt att de har koll nu när det är så här. Det får inte hända vår lilla Pärlan något. Det är bara det att när jag var hos barnmorskan för 1,5 vecka sedan var sf-måttet betydligt lägre, dock inom det sträckade området, och sedan dess har jag känt på mig att det är något trots att barnmorskan försökte avfärda det med att min ordinarie barnmorska och hon jag hade sist mäter olika. Bara en känsla som inte försvunnit och jag har känt på mig att ul skulle visa något idag. Jag känner mig dock rätt lugn just nu, en lättnad att min känsla var rätt men naturligtvis ett visst inslag av nervositet och oro. Träffade dock världens coolaste barnmorska på förlossningen när jag skulle göra CTG. Är hon min barnmorska när jag ska föda blir det precis en sådan lättsam barnmorska som jag vill ha och det sa jag till henne vilket hon nog blev glad för.

ANNONS
Av Cillan - 16 juli 2012 22:25

Idag är det v 33+0 och det firade jag med att få taktil massage på rygg och ansikte. Något alla borde unna sig minst en gång i månaden. Så skönt och avslappnande!! Allt var så fint med tända ljus och lugn musik. Ville knappt gå därifrån.


Vilket skitväder det är här! Ingen sommar alls och det kommer den ena störtskuren efter den andra. Vi har dock lyckats gå en längre promenad ikväll  på 2-3 km   

Av Cillan - 15 juli 2012 20:30

På morgonen när vi skulle ner igen hade Tira inget val än att gå ner men det krävdes den stabila (näst intill klätterselen) och en trygg matte bredvid sig och husse som lockade med godis för att hon skulle våga. Ett trappsteg i taget och så ett ordentligt tag i selen så att hon inte tog alla trappstegen på en gång.


Efter frukost packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot GeKås där vi skulle lämna tillbaka en trasig sängmobil som vi köpte för några veckor sedan. Tur att de har byggt p-hus för i det molniga vädret som var idag var det perfekt att ha Tira i bilen i p-huset med bakluckan krokad. Vi lämnade in sängmobilen och gick en sväng i varuhuset. Hittade lite smått och gott. När vi betalat gick för att hämta ut sängmobilen som inte alls var trasig fick vi förklarat av en sur personal. Det fanns en onoff-knapp innanför tyget som inte alls var förklarat på kartongen.


Efter lite mat var det dags att åka hem till lilla Torp igen efter en trevlig weekend med Alle och Tira.

Av Cillan - 14 juli 2012 19:30

Dagen startade ganska tidigt idag, i alla fall enligt mig. Vi packade in oss i bilen och styrde hjulen mot Mölndal och Eden baby där vi provade tre olika ergonomiska selar. Bestämde oss för en som heter Beco gemini. När vi hade provat färdigt och valt färg åkte vi till Backaplan för att äta lite. Efter det tog vi spårvagnen två hållplatser för att träffa Malco och Jun. Tira var helt överlycklig att få åka spårvagn igen, det är så spännande. Malco och Jun mötte upp oss vid spårvagnshållplatsen och när Tira fick se Malco syntes det väldigt väl att hon kände igen honom. Vi gick (i snigelfart) till deras lägenhet. En liten söt 1a i närheten av Ramberget. Där bjöds vi på fika och så fick vi en liten present utav Jun från Kina. En liten påse med ett halsband i. Vi kunde inte stanna så länge eftersom vi skulle till stugan vi hyrt över natten utanför Tvååker. En liten stuga omgjord från hönshus till att bo i. Gården stugan som stugan tillhör hade totalt 1000 djur och ett par hundra mjölkkor. Vi blev runtvisade i den lilla stugan och på baksidan var grillen framplockad till oss. Den startades omgående men något väldigt praktiskt Alle hade hittat. En påse innehållandes kol och briketter preparerat med något medel så det bara att tända hörnen och det blev perfekt glöd. För en gång skull var det en väldigt behaglig kväll med sol så vi satt ute och åt. Tira låg mest i skuggan i det höga gräset som gränsade till kohagen. Natruligtvis var hon tvungen att smita in till kohagen och rulla sig i en kobajs.


Efter maten tog vi en promenad på landsbyggden trots att det verkade mulna på till åska. Det var väldigt vackert natur där. Tillbaka i stugan satte vi oss i soffan, Alle med öl och jag med alkoholfri cider. När det var dags för sängen vägrade Tira gå upp för den branta trappan till övervåningen så det slutade med att Alle fick bära upp henne, 35 kg hund för en brant trappa. Ingen åska blev det på natten trots de mörka molnen.


För att se bilder från dagen gå in på www.cenix.se/album

Av Cillan - 11 juli 2012 20:45

Idag blommar en utav mina klematis   (den enda som inte blivit myrmat  ).


Clematis Romantica


Lite bilder på de övriga blommorna:

Vintergröna blommar oxå


Murreva


Taklken växer i en lavasten


Å så tagetes med Flitiga Lisa


Å så lilla Tira som njuter på gräsmattan

Av Cillan - 10 juli 2012 09:59

Lilla Pärlan, det är faktiskt helt ok att sparka där inne i ditt lilla mörker men snälla undvik att sparka mig på naveln innifrån. Det är faktiskt inte så skönt.

Av Cillan - 8 juli 2012 19:45

Idag har det verkligen varit soligt och varmt bara så där på en gång så att man inte hunnit vänja sig. Jag blir numera ganska påverkad i värmen och det märks att det behövs mer vätska.


Vi har målat staket, fixat med blommorna, oljat trädgårdsbordet, svalkat fötterna i Tiras minipool.......... Äh det är ju roligare med bilder...


Hmm vad är det här?
Vatten!!

Men den där som sprutar ut vattnet är mystisk

Går det att ligga här i?
Jo då om hunden heter Tira. För visst är flattar rätt små??
Tar igen mig lite, genomblöt och full av bus
Bushund


En gång till provar jagJooo det går att ligga i denna lilla pöl
Det är inte trångt alls...
Hmm jag skulle upp oxå, kan inte vara stilla
Tira badar och Alle m ålar staketet

'

Tira och jag delar pool. Jag svalkar fötterna,

gör stor skillnad bara det lilla.

Alle slappar i hammocken

Pallkrage med tagetes (fått av grannen) och morötter

Tagetes och Alunrot

Funkian blommar

Alunrot och vintergröna

Alunrot, vintergröna och i bakgrunden klättrar den klematis

som tagit sig bäst. Pissmyror låt bli den!

Plommontomatplantan och stackars timjanen som

knappt syns längre. Inte trodde jag tomatplantan

skulle bli så stor, den var ca 25 cm hög med

en stam när jag köpte den i maj.


Mitt lilla Limeträd har fått en egen hörna.Idag blev det kycklingpaj till middag som jag gjorde undertiden Alle var och inhandlade ett parasoll för de dagarna det verkligen är sol kan vi inte sitta i hammocken för då blir det för varmt. Inte för att de dagarna varit så många men det är ju tråkigt att inte kunna sitta där när det väl är varmt, inte regnar eller blåser allt för mycket. Kan väl räkna de dagarna på en hands fingrar denna sommaren å jag som skulle sitta där och virka filt till Pärlan.


När jag hade gjort maten var jag så svullen om fossingarna att jag fick ha dem i högläge en stund och då gjorde Alle salladen som jag skulle ha gjort. Dessutom tyckte han att jag kunde få slappa i hammocken efter maten och sa att han skulle gå in och ta hand om maten för att göra lunchlåda till sig men när jag sen kom in hade han både tagit hand om maten och diskat (trots att det var kycklingdisk som är likamed att jag diskar). Vilken underbar man jag har  


På kvällen målade jag spjälsängen en gång till och sen var det nästan natta.

Önskar bara att helgerna inte gick så vansinnigt fort.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se