Alla inlägg under juli 2012

Av Cillan - 7 juli 2012 19:45

Idag har vi inte gjort mycket.


Satt upp en lampa till mig i sovrummet som inte lyser så mycket. Slappat en stund i soffan och varit och handlat mat för veckan. Vi fixade färg till spjälsängen och lite annat smått och gott när vi ändå var båda två.


På kvällen var det rätt så fint väder även om det varit mulet och grått hela dagen så vi passade på att grilla, revben blev det den här gången med lite sallad till. Var riktigt gott.


Alle har slipat spjälsängen och jag har målat den en gång, nu ska den bara torka i det extremt fuktiga kvava vädret och sen målas en gång till i morgon.

ANNONS
Av Cillan - 6 juli 2012 15:45

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Hon försökte känna hur Pärlan ligger men det var inte helt lätt då h*n rör sig en del. Däremot fick hon en liten puff tillbaka. H*n har i alla fall inte fixerat sig än men det trodde jag inte för jag känner ju hur det rör sig runt i magen. Hjärtat slog bra. Fick lämna ett urinprov eftersom jag har en del sammandragningar, bara för säkerhets skull så det inte är en UVI. Annars var allt bra.


Tog mig en mycket liten runda på stan och köpte garn till en filt som jag ska virka, hur jag nu ska hinna det med allt som ska hinnas med och dagarna bara flyger iväg.


Åkte sen till Nova Lund för att lämna tillbaka en tröja som nog blir för liten sen. Gick in på Twilfit och köpte mina två första amningsbhar. De hade rea så jag fick två för priset av en. Men storleken då?? 80B  . Vart kom det ifrån?? Jag som har 75A-B. Å det är ju inte säkert det stannar där. Men men sånt är livet och bharna var fina.


Åkte sedan till Kvantum och köpte grejer till tacos som jag hade tänkt försöke överraska Alle med ikväll fast det gick inte så bra för han avslöjade mig.


Jag har hämtat ut min TENS-apparat idag oxå så nu ska här provas med olika inställningar i helgen.

ANNONS
Av Cillan - 5 juli 2012 20:22

Idag är det exakt 60 dagar kvar till bf   

Kan inte fatta det. Känns som det var igår jag plussade. Först tyckte jag tiden stod stilla och de där kritiska veckorna kändes som de aldrig skulle ta slut och sen sa det bara poff så är det bara 60 dagar kvar. Sen kan det givetvis bli både några dagar kortare och några dagar längre men i alla fall.

Av Cillan - 5 juli 2012 09:32

Har en snorig hund oxå. Alltid är det något som krånglar. Det började i tisdags morse med att hon väckte mig med att slicka sig frenetiskt om nosen. Först trodde jag att det var en geting som stuckit henne men det fanns ingen geting i sovrummet och sådana kräk vaknar jag av hur hårt jag än sover. Min andra teori var att hon hade fått något skräp i nosen och skulle bara velat nysa åt henne för att få ut det istället för att slicka på nosen. När vi skulle ut och gå morgonpromenad kände jag mig rätt så pigg och gick därför travbanan runt (1 km, 1 hel km gick jag!!). Då nös hon till ordentligt och snoret bara hängde från nosen. Sen var det bra med det och jag tänkte att det som skulle ut hade väl kommit ut men på eftermiddagen blev det likadant men lika pigg som vanligt. Igår var det likadant. I natt väckte hon mig vid 3 med att slicka och snora men nu i båda nosborrarna. På morgonen tog vi tempen på henne som var 38,1 (hundar ska ligga mellan 37,5-38,5) så ingen feber men en rejäl gulgrön nysning på hallgolvet. Trots en dålig nattsömn på grund av ond höft (trots alvedon) gick jag upp 7.30 för att ringa vet och givetvis är hon inte lika snorig då men beslutade mig för att ändå ringa och rådfråga och de tyckte det lät som en förkylning. Så länge hon är pigg är det ingen fara och så ska det gå över inom ett par tre dagar annars får jag återkomma. Hon ska dock vila vilket passar mig rätt bra eftersom det ändå inte blir några långa promenader nu.

Av Cillan - 4 juli 2012 16:00

Fick ett mail idag för 20 minuter sedan:

Grattis! Du är vinnare i juni månads Cefar Femina tävling!


I ämnet stod det Cefar Femina och jag tänkte att nu är tävlingen avgjord och de har skickat ut mail till alla som deltagit att den är slut och så står det att jag vunnit. Fick läsa det många gånger för att verkligen fatta att det var jag som vunnit. Jag har vunnit en Cefar Femina (TENS-apparat)   

Jag har länge velat ha en TENS men inte vetat riktigt vilken jag ska ha, är ju bra till ömma axlar och sånt. Så hittade jag den här nu under våren och den ska vara bra även vid förlossningen och det är ju inte fel. Dessutom hoppas jag på att den kan hjälpa min onda höft oxå. Fick se tidigt i våras att företaget som gör dem haft utlottning på facebook och att den skulle starta under våren igen. Så första dagarna i juni drog tävlingen igång och jag skickade in min motivering som löd så här:

Väntar vårt första barn som beräknas komma i början av september. Väntan har varit lång då vi behövde lite hjälp på traven på grund av att "Pärlan" inte riktigt ville bli till när vi ville. Olyckligtvis har jag redan börjat få sammandragningar och foglossning. Dessutom utreds jag för reumatisk sjukdom i höfterna och varje dag är en kamp mot smärtan. Med en Cefar Femina skulle kampen bli så mycket lättare både under graviditeten och förlossningen men även efteråt mot mina smärtor. Å gubben får en paus från att massera.


Om jag vinner en Cefar Femina skulle jag ha nytta utav den i många år framöver mot mina smärtor, min vardag med efterlängtade bebisen skulle bli mycket lättare!


Trodde ju lixom aldrig att jag skulle vinna. Men jag har i alla fall sparat 1700 kr som en ny kostar. Jag har nog inte riktigt fattat än att jag verkligen vunnit.

Av Cillan - 4 juli 2012 14:00

Idag har jag tvättat, precis som jag gjorde måndag och tisdag oxå. Väldigt vad mycket tvätt det kan bli på bara några dagar, fast å andra sidan har vi ju fyllt på med bebiskläder och de måste ju tvättas. Diska är en annan syssla jag pysslar med numera. Det kan jag i alla fall göra även om fötterna haft en tendens till att bli svullna de senaste dagarna vid för mycket stå och gå.


Vad har jag mer hunnit med idag då i det fina vädret. Inte mycket. Pysslat lite med mina pallkragar men annars tog tvätten och disken upp hela min dag. Nu väntar jag bara på att Alle ska komma hem så vi kan äta lite middag i ganska vettig tid.

Av Cillan - 1 juli 2012 18:15

Så var det åter dags att plocka ihop allt och åka hem. Dagen började ju inte lysande med hällande regn och åska. Det blev lite trixit att plocka ihop ett superblött förtält. Det regnade så mycket att det till och med rann in vatten på presenningen som är under mattan. Allt fick paketeras in i påsar för att inte smutsa ner överallt. Som tur var höll det uppe precis när vi skulle plocka ihop det.


Vi bestämde oss för att åka till Torekov innan det var dags för mamma och pappa att åka hem. De har fiskrestaurang som är god. Nu var det dessutom helt plötsligt ganska fint väder.


Alle och pappa tog räklåda, mamma en fisktallrik och jag en laxtallrik. Tyvärr blev jag lite besviken då det var både kall- och varmrökt lax på och det gick absolut inte att byta ut den kallrökta laxen mot varmrrökt trots att man inte ska äta kallrökt när man är gravid. Å givetvis var den varmrökta laxen en pyttebit när jag väl fick tallriken men det var gott ändå trots att jag inte blev så mätt eftersom jag fick dela ut min kallrökta lax till mamma och pappa. Efter maten strosade vi omkring lite kring hamnen och sedan var det dags för oss att åka åt varsitt håll. Å jag somnade i bilen på vägen hem igen.


Väl hemma packade vi in alla grejer, gjorde pizza och slappade framför fotbollen som vi knappt såg hela på grund av att ögonlocken var väldigt tunga.


En trevlig campingtur som jag sett fram emot länge men som gick alldeles för fort och tråkigt att Alle inte kunde vara med hela tiden.


För att se fler foton gå in på www.cenix.se/album (eller bara www.cenix.se för att sedan klicka på album).

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se