Alla inlägg under januari 2013

EC

Av Cillan - 22 januari 2013 10:34

Jag hade inga planer på EC (Elimination Communication) när jag var gravid, inte mer än att jag visste lite vad det är. När Gustav började kissa på skötbordet vid varje blöjbyte blev jag lite irriterad över att ny blöja alltid blev blöt ibland redan innan den var knäppt och ibland innan kläderna hunnit på. Jag började med att hålla upp honom över vasken (han låg på mina armar lutad mot min mage och jag höll om låren) men då han fortfarande var prematur var det inte det mest optimala så istället fick han ligga någon minut på skötbordet med halvöppen gammal blöja och ev kissa. När han sedan blev lite äldre började jag hålla upp honom lutad mot mig igen vid varje blöjbyte. Ibland kissade han och ibland inte. Ibland hände det att blöjan kunde vara torr efter vila om jag höll upp honom direkt. Strax innan jul kissade han nästan varje gång på väggen, det är inte lätt att pricka rätt med strålen även om vasken är stor, och nu började det lukta mer kiss. Jag började fundera på andra alternativ. Men när jag googlade fick jag mig en smärre chock. Enligt barnsidorna skulle man inte börja med potträning förrän barnet var 2 år. 2 år!!!??! Absolut inte tidigare än 1 1/2 år. Trodde man började med det när barnet kunde sitta. Som t ex en rutin på morgonen när t ex mamma/pappa kissar på morgonen sätter man barnet på potten. Barmen lär ju mycket genom att se vad andra gör och härmar det. Näe då skulle man först sätta barnet där med kläder och efter en tid utan kläder...... Varför krångla till det??? Nu är det inte riktigt likadant när man använder sig av EC. Inte för att jag går jättemycket på signaler, ser ärligt inte några signaler, utan använder mig av rutinpottning vid blöjbyte. Så lösningen på kissa-på-väggen-problemet blev så klart en potta. Så numera håller vi Gustav sittandes på pottan vid varje blöjbyte. Ibland kissar han ibland inte men jag har ingen brådska med att få honom blöjfri. Självklart är det mitt mål men inte idag, inte i morgon och inte om en månad eller två. Däremot tror jag inte att det blir så stor grej av det när han är mer medveten om att kissa på pottan. Å kan man spara en blöja eller två är det ju bra. När vi nakenfotade honom vid jul såg jag att han verkade kissenödig (fördel med killar), bar honom till pottan (fortfarande naken), satte honom på pottan och han kissade med detsamma. Det tycker jag är häftigt med en 4 månaders bebis!

Idag satte jag honom på pottan som vanligt (jo jag håller ju i honom eftersom han inte kan sitta själv än) för att han skulle kissa. Och bajsa! Jo han bajsade faktiskt på pottan idag för första gången. 5 1/2 månad!! Fortfarande blir det inget varje gång men vi ger honom alltid chansen vid blöjbyte. Rutinpottning!!

ANNONS
Av Cillan - 22 januari 2013 09:52

Idag har Gustav bevisat att man kan kissa sig själv i örat......

ANNONS
Av Cillan - 18 januari 2013 12:50

Igår var vi på neomottagningen. Ssk tyckte han hade växt mycket och att utvecklingen är på g men att han behöver mer träning för nacken. Hon tycker oxå att det verkar som att han tykänns. Med allt som har varit/är den här veckan med allt GNÄLL, oviljan att ligga ner själv, dreglandet, gnagamde på händer och konstig mage tror ssk som jag, att det är tänder på väg. Gnället kan vara en del av utvecklingen som sker nu samtidigt som han kanske har en tillväxtperiod då han äter som en tok på natten vilket innebär väääääldigt lite sömn för mamman. Lite häftigt att han kommer ihåg nallen med runda foten och pinglan i (sådana leksaker som inte finns mer, tyvärr) på neo.

I vanliga fall hinner jag inte mycket längre. Gustav kräver min fulla uppmärksamhet jämt. Denna veckan har dock satt rekord. Även relord i gnäll! Klart jag fattar att livet skulle förändras med barn! Å jag är grymt trött på såna kommentarer!! Däremot trodde jag att bebis skulle sova längre stunder på dagen så att jag då han med att t ex kissa, fixa med tvätten, plocka undan frukosten, äta, städa eller bara lägga mig i soffan med en bok i 5 minuter eller ägna mig 5 minuter åt Tira. Som tur är har jag min sjal så Tira får komma ut. Utan sjalen skulle vara katastrof.

Av Cillan - 16 januari 2013 21:00

Travbanan i vinterskrud. Ångrar att jag inte hade med riktiga kameran.

Av Cillan - 12 januari 2013 17:46

Idag har jag och Alle varit och bowlat. Gustav var givetvis med men tittade mest på alla färgade lampor.

Det är första gången vi verkligen gör något sedan Gustav föddes. Innan har det bara varit äta, äta, äta för Gustavs del och då är det svårt att göra något. Kul var det i alla fall!Alle bowlarGustav spejarNej han sover inte men han hatar mobilblixten.

Efter en stunds mamma- och pappamys gick det att

sitta i babyskyddet igen och plocka lite med dreglis och leksak. 

Bra med ett litet fick så vi kunde tanke lite amningsmys efter en

timmes bowling.

Av Cillan - 11 januari 2013 17:30

Fick ett presentkort från jobbet och idag köpte vi en Bumbo-stol till Gustav för det. Bord kommer senare då det var slut i butiken.
Av Cillan - 10 januari 2013 20:53

Idag är Gustav 5530 gr tung och är 59,5 cm lång. Vår lilla prins börjar bli en stor krabat. Stackars liten fick vaccin nr 2 idag oxå. Det gick inte alls lika bra som förra gången. Hu så ledset det blev och har varit det hela kvällen. Gav honom lite alvedon fast jag egentligen är emot det vid vaccination. Tyckte han nog var bra.

Av Cillan - 10 januari 2013 20:45

Det är ju inte så att jag är en dålig mamma som lägger mitt barn under badrumsskåpet för det var inte där jag la honom. Jag la honom längs med skåpet fadt på handduken. Tydligen är benet på skåpet intressant oxå. Syns inte på kortet men det måste undersökas om benet verkligen sitter fast.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se