Alla inlägg under juni 2013

ANNONS
Av Cillan - 24 juni 2013 21:03

ANNONS
Av Cillan - 23 juni 2013 22:15

Midsommarhelgen har spenderats med mamma och pappa i husvagnen. Vi åkte dit på torsdagkvällen och Gustav somnade givetvis i bilen på väg dit. Vem kan hålla en liten bebis vaken i 1,5 timme??! Han vaknade lagom när vi körde in på campingen. Var väldigt förvånad när han vaknade. Vi pysslade i ordning sängarna med mera i husvagnen och sedan tyckte vi att Gustav skulle sova men det tyckte inte Gustav. Han hade ju redan sovit. Så han fick vara vaken med oss tills han blev trött. Det är ju midsommar så vad gör det.


Gustav sov sen ända till 5 och somnade sedan om med amning och sov till ca 8. När vi sedan var färdiga med frukosten i förtältet hörde jag någon bredvid oss kommentera himlen. Jag tycker det är rätt fascinerande med moln och nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla. Det drog då in som en båge över himlen ett stort mörkt moln från havet. Det lixom syntes att himlen är rund och molnbågen går något nedanför de andra molnen, jättekonstigt. Samtidigt hörs ett väldans dånande från havet. Folk sprang från alla håll, nästan som vid tsunamin. Det hade varit fruktansvärt kvavt hela morgonen. Trodde det skulle bli skyfall men det drar lixom över oss och vi ser hur det fortsätter in över fastlandet. När det dragit förbi slutar det dåna, det blev något kallare men inte så värst mycket mer blåsigt. När det dragit förbi dröjer det inte länge förrän nästa molnbåge kommer. Därefter börjar det åska och regna. Ganska nära är det ett tag oxå. Gustavs första åska men han brydde sig inte särskilt. Blixtarna syntes ju inte så mycket eftersom det var ljust. När det värsta är över sticker familjen Essemalm och shoppar mat.Tillbaka i husvagnen blir det lunch. Sill och potatis till familjen Karlsson och potatis och rostbiff till familjen Essemalm. Efter lunchen försökte vi hitta midsommarstången på campingen men när vi kom dit var det ingen där så vi gick på promenad istället. Följde vägen till Torkö dit bara boendets bilar fick köra så en riktig lugn idyll. Gustav somnade i vagnen. Verkligen fin ö med natur av både klipporna, skog och ängar. När vi kom tillbaka var det typ dags att starta grillen. För så klart ska det vara grillatmidsommarafton. Två olika sorters kött och nypotatis! Gustav satt i skuggan på en filt och lekte med leksaker undertiden vi grillade. Till efterätt blev det jordgubbar. Gustav fick smaka för första gången och oj vad gott det var. Kan det bli bättre än så på midsommar?!??!


Gustav fick på kvällen sövas i sjalen istället för med amning. Det var för roligt att pilla på rullgardinen istället för att amma. Men vad gör det om hundra år. Och självklart blev det sen UNO. Vad vore husvagnscamping utan UNO? Gustav tyckte dock att det var intressant att vakna vid 5 på morgon och inte somna om. Eller rättare sagt flugan tyckte det var interssant att krypa omkring på våra ansikten med början i mitt öra. Vem sjutton kan sova då? Efter ett tag somnade vi dock om igen och sov ett par timmar till. 


Midsommardagen bjöd på mys i husvagnen mest hela dagen. Gustav somnade i morfars famn på förmiddagen. Blev sen till återigen inhandla lite middagsmat. Grillat så klart idag oxå. På kvällen gick vi en promenad till Paddeskär. När Gustav somnat blev det återigen dags för UNO. 


Gustav som till 5 i natt och somnade om med amning. Inga flugor som störde i natt men där emot tyckte han det var morgon vid 7. Han fick mysa hos morfar en stund. Söndag och dags att packa ihop. 


En utav de trevligaste midsommar någonsin! Det är verkligen midsommar när solen skiner (vilket vi verkligen inte kan klaga på att den inte gjorde), husvagnscamping och grillat.


Bilder kommer att finnas i fotoalbumet www.cenix.se/album.

Av Cillan - 17 juni 2013 22:54

Jaha då har morsan bokat MRn med sövning åt sonen idag. Jo för så är det faktiskt. Han skulle glra MR inom en månad efter vi var på NK-mottagningen. Det är drygt en vecka kvar till en månad gått och vi har inte ens fått någon tid. Så jag har ägnat 3/4 av dagen åt att ringa till SUS. Först visste ingen någonting men sen såg de i journalen att det ju var ganska akut. Men de visste ändå inget och nu är det ju sommar och färre platser. Jo och vi vill ha sommar första somnaren med vårt första barn utan att behöva planera sjukhusbesöken åt er. De skulle återkomma. De ringde några timmar senare och vips fanns det en plats på måndag. Så sövning och mr på måndag. Stackars lilla matglada killen ska få fasta igen. Om han mår bra behöver han dock inte ligga över. Jippi.

Ringde ortoptisten oxå. De skulle kolla i journalen eller rättare sagt lysdna på diktatet hur planen var. Trots att det snart är en månad sen vi var där var inte diktatet utskrivet. Så hade jag inte ringt hade det nog dröjt ännu längre innan ngn tid blev bokad. Han skulle vara där 1-2 efter förra besöket i maj, nu hinner det bli 2 mån.

Om morsan nu inte hade varit påstridig, undrat varför det inte kommet någon tid, vill ha lite sommar med sonen och vet hur förbannat seg sjukvården är när hade han då fått sina tider???? Det är skrämmande att bara för att jag ägnade mer än en halv dag åt att ringa runt halva barnkliniken resulterade i mr om en vecka......

Av Cillan - 16 juni 2013 20:02

Gustav har badat idag som vanligt på söndagen, skillnaden idag var att han satt själv nästan hela tiden. Baljan är lite hal så ibland fick jag hjälpa honom på rätt håll men annars satt han själv och plaskade. Plaskade! Jo det var rena vattenspridaren runt honom.


Efter badet fick han på sig sin handduksponcho (världens bästa handduksuppfinning!) och Alle la honom på filten på vardagsrumsgolvet för att hämta kläder men när han kom tillbaka hade han kravlat iväg.....


Hjälp en ödla har invaderat vardagsrummet!!
Nej det var ju bara busiga GustavEfter frukost, bad och städ gick vi ut en stund i trädgården. Jorden har sjunkt ihop i pallkragarna så fick fylla på. Gustav satt på ryggen i mai taien när vi städade och var i trädgården. Så himla konstigt väder idag. Ena stunden sol och nästa molnigt, sol, moln, sol, moln... så ville inte ha honom på gräsmattan. Innan lunch hade Gustav och pappa Alle soffmys.


Jag kan sitta själv i soffan utan ryggstöd och samtidigt klappa händerna!!!!

 så är jag världens sötaste unge!
Vår en Klemaits blommar. Natacha!!!


Det konstiga vädret fortsatte hela eftermiddagen. Regn, inte reg, regn, inte regn, ösregn, inte regn, ösregn, dunder och brak, regn, inte regn, ösregn....... Å så lite blåst där emellan.


Sömnig hund som gosat upp sig i soffan:Det finns fler bilder på www.cenix.se (www.cenix.se/album)

Av Cillan - 14 juni 2013 23:33

Lite kvällsläsning som var mycket intressant http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3171652/

Känner mig lite besviken på att varken neo eller bvc lagt märke till Gustavs framstående panna tidigt (I artikeln står det frontal bossing (kan oxå heta frontal relief) (en ovanligt framstående panna)). Vilket jag i och för sig inte har påpekat så många gånger att jag funderat på att han kanske har men man tycker ju att en neonatalavdelning på ett universitetssjukhus borde kunna se det själva. I artikeln står det oxå bland annat att dessa barn kan vara irritabla. Kanske ger det oss lite svaret på varför Gustav inte alltid är så nöjd och inte var det under hösten alltid. Det står oxå att de kan vara sena motoriskt. Tja ja jo Gustav är 10 mån och kan inte lämnas sittande, sätta sig själv, ställa sig upp mot möbler och kryper heller inte än (även om han numera övar). Det står oxå att talet kan vara senare. Det är ju svårt att säga men det hade varit mycket intressant att läsa om det finns forskning på att tecken som stöd (teckenspråk) kan hjälpa språkutvecklingen även på barn med hydrocephalus. Generellt sett säger logopeder att tecken som stöd kan främja språkutvecklingen men skulle vara intressant att veta hur stor betydelse det har vid hydrocephalus.

Av Cillan - 10 juni 2013 21:14

Idag när jag skulle laga mat la jag Gustav vid matbordet men han kravlade/rullade iväg. Först höll han på med Tiras m   atskål till mammans stora förtret. Sen kravlade han förbi den men stannade vid tröskeln till tvättstugan. Jag undrade länge vad det var som var så intressant där tills jag kom på att det var tvättmaskinen, den var på. Det var framför den han satt på pottan i morse oxå. 

Tvättmaskinen = underhållsmaskinen
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se