Alla inlägg under juni 2013

Av Cillan - 10 juni 2013 20:44

Tur det är somnar så jag kan baka ute när sonen ville somna tidigt. Matmuffins med broccoli och ost till sonen blev det idag.

ANNONS
Av Cillan - 9 juni 2013 19:54

Idag har vi varit och tittat på ett nytt hundpensionat. Det var jättefint!! Och trevlig tjej som har det. Sen åkte vi till Borstahusens camping för att köpa stora tältpinnar. Så nu är hammocken förankrad. När vi ändå var i La en söndag besökte vi Larssons lager. När vi gick där och strosade tänkte jag på Sarah och bara en liten stund senare hör jag "hej, hej" bakom mig. Då är Sarah där med familj.

Till middag blev det Angelas pasta. Oj vad Gustav åt. Fast idag var inte pastan godast utan fläskfilén. Han har lärt sig att det kan vara olika matbitar. Ger man honom t ex pastan å han vill ha köttet fortsätter han " Ö. Ö. Ö. Ö" tills han får det han menar. Provade även den nya Janue Oliwer-stekpannan. Nej vi är inte miljonärer bara väldigt trötta på att köpa nya billiga stekpannor hela tiden. Hoppas den här håller lääääänge. Den går tom att köra i diskmaskinen.

Blev sugen på kladdkaka så det blev det ikväll.

Det märks dock att jag inte bakar så ofta längre. Jag upptäckte när jag fällde upp vispen på stativet att det var väldigt krokiga vispar och undrade vad som hänt tills jag kom på att det var degkrokarna...... Det gick det med och kladdkakan blev god.

ANNONS
Av Cillan - 8 juni 2013 21:17

Efter frukosten idag fick Gustav ligga på golvet i köket undertiden jag plockade bort maten. Han kravlade/rullade ut till hallen där han tog tag i Tiras vattenskål som står högt på fyra ben. Tjong så åkte den i golvet! Tur den inte åkte på Gustav och att det inte var så mycket vatten i den. Blev till att byta blöt body. Busfrö!

Av Cillan - 8 juni 2013 16:19

Idag är Gustav 10 månader. Hur 17 gick det till???

På sin 10-månadersdag har han kommit på hur man klappar händerna!! Han sitter oxå längre och längre men kan inte sätta sig själv än. Vill han inte sitta mer välter han sig så inte så bra med hårt underlag.

Av Cillan - 8 juni 2013 15:58

Gustav har kommit på att det är roligt att klappa händerna


Av Cillan - 6 juni 2013 21:56

Vi åkte till Center Syd och handlade mat efter frukosten. Blev en tur till blomsterlandet och jättekul oxå.

När vi kom hem blev det snabblunch och presentöppning för Gustav. En liten namnsdagspresent var han ju tvungen att få på sin första namnsdag.

Efter det gick vill till minigolfen och spelade en runda. Gustav tröttnade på vagnen och fick hoppa upp i mtn på ryggen.

Till middagen grillade vi med grannarna och hade långbord.

Av Cillan - 5 juni 2013 22:19

Idag har Gustav och jag varit på date i Karlslundsparken i La med Sarah, Gabriel, Anna och Gunnar. Det blev jättefint väder och helt underbart mysigt. Picknick i det gröna och bus för barnen. Dock har jag aldrig sett så mycket folk i Karlslundsparken som idag.

När vi kom hem blev det lunch om än sent men går inte att hoppa över mat för då skäller Gustav på mig. Sen en tur till parken i torp med Gustav på ryggen i mtn och Tira som packåsna för att träffa Zanra och Sandra.

Av Cillan - 4 juni 2013 16:53

Det var inte så här det skulle vara att få sitt första barn!!

Jag vet, vi har det inte värst. Man kan få spendera flera veckor på neo, få ett barn med syndrom eller annat handikapp eller sjukdom och vara flera gånger på sjukhus i flera veckor. Men det var ändå inte så här det skulle vara. När bebis är över 10 mån när sommaren är och flera månader kvar av föräldraledigheten är det meningen att man ska kunna njuta av första sommaren med bebis. Inte vänta och hålla reda på när nästa läkarbesök är. Jag är bara så urbota trött på att aldrig bara få vara föräldraledig och njuta av bebis och inte behöva hålla reda på läkarbesök hit och dit. Det är inte det föräldradagarna ska gå till men eftersom det typ alltid är mottagningsbesök gäller inte tillfällig fp. Visst ok alla föräldrar oroar sig väl mer eller mindre för om bebis utvecklas och växer som den ska.


Ultraljudet gick kanske inte lika bra som förra gången men vi fick i alla fall ha den gulliga, snälla, trevliga, barnvänliga läkaren som jag ville ha. Å hon fick till och med höra min förkylda urdåliga sångröst.


Läkarbesöket idag gick väl bra eller ärligt talat jag vet inte. Han sa så här: Det är external vattenskalle som egentligen inte är vattenskalle för det har inte växt så mycket som när det är de inre ventriklarna. 1 av 10 kanske behöver shunt på grund av högt tryck men det brukar inte vara högt tryck på dessa. Gustav har helt enkelt mer vätska än vad man brukar ha men det brukar rätta till sig vid 2-årsåldern. Brukar inte vara något syndrom eller liknande. Kanske beror det på att förlossningen var jobbig (Men barnmorskan sa att han hela tiden mådde bra).

Dessutom var första frågan han ställde: Är det första barnet? 
Jag är så urbota trött på den frågan. Visst ok den kan kanske vara relevant om det varit så med tidigare barn men jag tolkar den alltid som att vi är oroliga förstagångsföräldrar och jag ångrar att jag inte frågade om det har någon betydelse om det är barn nummer 1 eller 32.

När han började titta på kurvorna fick jag förklara hur de fungerar eftersom Gustav har två kurvor; en som är den rätta kurvan korrigerad en månad och en som är om han hade haft samma födelsevikt född i gravvecka 40. Han började tjata om att man inte kan gå efter dem för att man borde korrigera dem eftersom han är född 4 veckor för tidigt..... Jo men de är korrigerade 1 månad. Hans huvud har ju alltid varit större i förhållande till kroppen. Men det är ju alla bebisars huvuden (jo fast det utgår ju kurvorna ifrån oxå får man väl hoppas.....). Ja å så har han ju inte växt i fatt så mycket....... ( :shock: ). Var det problem med maten?? :shock: 

Fast ärligt talat vad gäller mat struntar jag fullkomligt i vad han säger för neo har hela tiden sagt att han nästan växte för bra i början och att de ville ha hans kurvor som skolexempel.

När vi diskuterade hur mycket huvudet växer förklarade han att det växer mest i början och sedan avtar det sa jag att jo det ska ju växa ungefär 12 cm det första året trampade jag nog honom på tårna :fnissa: 

Dock tyckte han att de där 4 veckorna för tidigt behövde man inte korrigera längre nu när han är så gammal. Så ville han veta vad Gustav kan. Han rullar fram. Kryper? Näe men reser sig upp på alla fyra nu. Sitter? Jo man kan sätta honom på golvet och så sitter han stund eller två men sen faller han eller slänger sig bakåt. Står? Japp är favvosysslan och skulle helst vilja göra det hela tiden. Går? Ja om man hjälper honom att väga över så går han några steg och tycker det är jätteroligt. Han fick hålla honom och skulle kolla om han var stark men det tyckte han inte. Ja men så måste man ju tänka på att han är fyra veckor för tidig.

Hur ska gubben ha det? Korrigera eller inte korrigera? Vad det är för fel kunde han inte svara på. Om det kommer ge några hinder i utveckling kunde han inte svara på men troligen inte men man kan inte veta. Han trodde inte det är högt tryck. Då borde fontanellen bukta ut. Så vad fick vi veta? Jo, att det oftast inte behövs shunt, att det oftast inte ger några men, att skelningen oftast inte beror på hydrocefalusen, att det oftast inte beror på något eller ger några följder. Bra eller dåligt svar? Maken tycker att det ändå lät positivt med att det oftast inte behövs shunt men att det verkar som att läkarna inte heller vet och därför inte kan ge oss några svar. Men att det ändå lät rätt bra. 


Jag har hela tiden tyckt att hans panna varit väldigt rund och putat ut långt ut och jo det var ju ett tecken på external hydrocefalus..... Men suck påpekade detta för bvc för länge sen och varför har inte neo sett det?? Fast å andra sidan verkar det ju inte ha någon betydelse.

Han tycker att det här ska följas upp. Så vi ska bli kallade för MR med sövning för att verkligen kolla så att det inte är högt tryck. Så vi ska ligga på sjukhus ett dygn igen. När då? Ja inte akut men snart. Om kanske en månad. 

Suck inte sjukhus med övernattning igen. Alla har sådana invändningar på hur vi gör. Visst ok bra att det kollas så det inte är något men han vaknar så lätt och näe man kan ju amma på nätterna. 

Så den här sommaren ska vi till ortoptisten och en månad efter det barnläkaren med skelningen. Å så på MR med sövning. Låter kanske inte så mycket men vi vet ju inte om det blir mer och tre läkarbesök räcker faktiskt under en hel sommar för nu är jag trött på allt det här. Jag slår vad om att MRen kommer att bli v 31 när maken har semester. Ok han har semester v 32 oxå men 31 har vi mest inplanerat, saker som redan är bokade för att vi någon gång trodde att vi skulle få vara en normal familj.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se