Alla inlägg under oktober 2013

Av Cillan - 11 oktober 2013 16:00

Idag har vi varit på tur i Landskrona. Kollat lite på rean men hittade bara ett par supercoola byxor till Gustav. Vi fikade tillsammans med mormor och sedan handlade vi mat för helgen.


Snart kommer morfar oxå. Dags att förberade middagen.

ANNONS
Av Cillan - 10 oktober 2013 13:16

Idag har mormor varit med oss till babysimskolan och fotat lite. Gustav tyckte det var lite konstigt att det var någon mer med och så var han trött från gårdagens gympapass.


Så här ser det ut i simhallen

 Vi sjunger pannkakssången, här lägger vi pannkakssmet på stekpannan så att det pysssssser.

 
Gustav ska dyka och jag har simglasögon på mig för att se honom under vattnet men han undrade bara varför jag försvann så passade han på att dyka när jag tittade upp igen.
 En simkompis och Gustav kastar boll till varandra.

 
Gustav har fått diplom idag!!

 

ANNONS
Av Cillan - 9 oktober 2013 22:00

Idag eller rättare sagt ikväll har Gustav lärt sig resa sig upp utan stöd. Givetvis klockan 7 på kvällen. När han lär sig en ny sak så nära inpå läggning är det stenkört att lägga honom då för då vill han bara träna på det. Så bara att låta honom vara vaken och öva färdigt. Upp, ner, upp, ner, upp och så gå lite....... Klockan 21 tyckte han det var dags att sova efter lite gröt. Sötnöt!!Av Cillan - 8 oktober 2013 19:15

Idag har Gustav och jag hämtat mormor i Lund. Hon ska vara hos oss några dagar och leka.

Av Cillan - 6 oktober 2013 20:31

Du älskade lilla barn. Ditt första år i livet har inte varit kantade med rosor precis. Din tryggaste punkt i livet, amningen, blev många gånger ifrågasatt. Av sjukvården!!! Du föddes för tidigt och var 38% tillväxthämmad. En mycket liten grabb. Du orkade inte äta ordentligt i början och hade sond. Mååånga gånger är du vägd de första månaderna i ditt liv. Du blev opererad och där ifrågasattes amningen när du som mest behövde den. Du skulle enligt personalen äta med flaska. Flaska!!!??? När du som mest behövde den tryggaste punkten i ditt liv, amningen. Att du inte ville ha napp när vi väl ville det tyckte du att du redan hade den bästa nappen i ditt liv, amningen. Så klart du hade!! Ditt lilla huvud började växa för mycket och återigen blev det massor med kontroller. Massor av sjukhusbesök. Du blev förkyld under våren. Ordentligtn förkyld och var på nära att få åka till sjukhuset igen. Hela våren var ändå fylld med sjukhusbesök som varade ända in i sommaren. Din utevckling stod stilla under våren. När sjukhusbesöken tog slut i mitten av sommaren satte du igång med din motoriska utveckling i en fullkomlig explosion. Du lärde dig kråla, sitta, krypa och stå i en rasande fart. Något barn normalt lär sig på kanske sex månader lärde du dig på 2 månader. Mamma och pappa hängde inte med. Det är ju helt uppenbart att du samlade på dig all uteckling när livet var jobbigt och släppte allt löst när du, mamma och pappa började slappna av! Nu försöker du lära dig gå. Varför spara på det? Men lilla älskade barn ditt språk, ditt joller, när ska du starta den utvecklingen?? Förstår du vad vi säger? Vi förstår dig till viss del med dina Ö och A, har lärt oss oftast vad du vill. Förstår du när vi pratar med dig? Förstår du när vi förklarar vad vi ska göra?


Du älskade lilla barn som precis satt fart på din sparade utveckling ska snart börja på dagis. Ett ställe där det inte finns personal som räcker till för varje barn. Ett ställe som inte kan trösta alla barnen när de är ledsna samtidigt. Ett ställe som inte är den tryggaste punkten i barnets liv. Ett ställe som inte är gjort för små bebisar/barn. Du älskade lilla barn som är så liten och inte alls förstår världen än. Du älskade lilla barn som skulle behöva mer tid hemma får inte det på grund av att det byråkratiska samhälle inte förstår att ett barn med en tuff start, ett barn som inte hunnit utvecklas mentalt behöver mer tid hemma. Ett byråkratiskt samhälle som tror att ett barn med massa sjukhusbesök kan börja på dagis exakt samma tid som ett barn utan sjukhusbesök, ett barn som kunnat utvecklas fysiskt och psykiskt under ett helt år. Trots att varken vi eller barnpsykologen tycker att du är redo för dagis så måste du tyvärr börja där nu på grund av den svenska byråkratin. De förstår inte att mammadagarna har gått åt till alla sjukhusbesök och inte till att umgås med dig så att du kan utforska världen. 

Av Cillan - 6 oktober 2013 17:52

Finns det ingen skog där man bor får man åka till skogen. Sagt och gjort så familjen Essemalm packade picknickväskan, sjalen, Tira och Gustav och åkte till Söderåsen idag.


Kanonhöstväder!! Solen lyste genom trädtopparna och det var helt lagom varmt. Vi gick en promenad på 4 km och tog ca 1,5 timme då det var kuperad terräng. Gustav somnade i sjalen på mammans mage och sov nästan hela rundan men vaknade lagom till picknicken. Den tog vi när vi kom tillbaka till bilen. Fanns ett bord där men vi satt mest på filten tillsammans med Gustav ändå.


Bilder finns i fotoalbumet på www.cenix.se eller www.cenix.se/album.

Av Cillan - 3 oktober 2013 14:23

Titta vad jag drack ur igår!!

Av Cillan - 1 oktober 2013 17:00

Gustav, jag och Tira har varit på promenad i Söderåsen. Eller nja Gustav somnade efter fem minuter i sjalen så det var väl mest Tira och jag som promenerade. Tira satt fast i bältet på magen så jag hade armarna fria att kunna fota.


Bakom Naturum intill stora parkeringen i Skäralid dä många utav vandringsspåren börjar.

 
     Gustav vaknade efter att ha sovit en timme så när vi kom tillbaka till bilen var det lagom för mellis vilket fick bli på restaurangen/fiket där. Äppelpaj med massa vaniljsås och grädde.

 
Fler bilder finns i albumet på hemsidan (www.cenix.se eller direkt www.cenix.se/album)   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se