Alla inlägg under januari 2014

Av Cillan - 23 januari 2014 21:15

Gustav har en utav våra gamla mobiler. Han har börjat "prata" i telefon. Han håller den vid örat. Konstigt egentligen för oftast pratar vi med högtalar på, i alla fall de gångerna det är någon som han kan prata med vilket det är de flesta av gångerna, och då håller man ju den framför sig.  

ANNONS
Av Cillan - 21 januari 2014 22:33

Äntligen har jag tagit tag i att ringa reumatologen igen efter gravidteten. Jag hade ont innan jag var gravid men under garviditeten var det ju 512 gånger värre och efter blev det bättre än innan till och med. Inte helt ovanligt fick jag veta idag... När jag äntligen fick tag i dem efter tredje dagens försök och efter att gett upp de ordinarie doktorstiderna via sekreterare och ringde sjuksköterska på akuttiderna men sa att det kanske inte räknas som akut. Fick dock en tid på måndag redan. På ett sätt är jag väldigt lättad men på ett sätt inte. Jag vill veta vad det är men samtidigt inte, därför att de misstänker Bechterews vilket är ett helvete...... Så nu kommer jag träffa en ny läkare (givetvis för ett universitetssjukhus har ju aldrig kvar samma läkare eftersom de utbildar) på måndag som kommer gå igenom mina leder igen och med största sannolikheten skicka en remiss till MR som jag kommer få vänta på i nån månad. Det var ju vid MRn det tog stopp sist eftersom jag var gravid. Ska ändå bli skönt att få veta vad det är. På ett sätt.Idag när vi skulle hämta pappa på jobbet fick Gustav åka i sin fina stjärn-overall som han fått utav min faster Anita.


 

Ja å så lite Mamma mu och Kråkan-film oxå

ANNONS
Av Cillan - 20 januari 2014 20:00G fick långa min mobil och titta på Babblarna en liten stund. Då tog han den och kröp in i sitt tält.

 

 

Av Cillan - 16 januari 2014 00:00

Idag har Gustav, jag och Tira varit i Helsingborg. Tira skulle ha sin vaccination som egentligen skulle varit i november-december men tja var lite mycket då. En veterinär tittade på hennes lilla utväxt i nacken och tyckte den ska kollas upp så måste boka tid för biopsi. Kändes som att hon trodde det var något farligt. Flattar har ju ökad risk för hudcancer. 


Efter det åkte vi till Väla. Gustav och jag gick in på Babyproffsen. Rena cirkusen tyckte Gustav som sprang runt som en skållad råtta. Jag han knappt med honom. Han puttade vagnar åt olika håll och kände och klämde på ungefär allt som fanns där.


Efter det köpte vi smootihe på Naked juicebar. Mmmm! Gustav drack en liten själv och jag en mellan. Efter det intog vi IKEA. Behövde lite småsaker men sen sprang klockan fort och vi fick köra till La och hämta upp pappa Alle som slutat jobbet.


Jädrans vad här blåser ikväll. Snöar oxå men det lägger sig inte. Är dock en klass-1-varning för snöfall (typ 1 dm) i kombo med friska till hårda vindbyar. Ja här blåser minst sagt friska vindbyar. Så peruken flyger all världens väg. Vind och snö är ingen bra kombo i platta skåneland men som sagt än lägger sig inte snön och kanske lika bra det så länge det blåser även om jag vill ha snö.

Av Cillan - 14 januari 2014 19:16

Jag var inte helt ute och cyklade när jag ansåg att Gustav behövde träffa doktor när han var sjuk vid jul. Han hade nämligen Haemophilus influenzae som bland annat kan ge hjärnhinneinflammation, öroninflammation, struplocksinflammation (epiglottit), ledinfektion, bihåleinflammation och luftvägsinfektion, luftrörskatarr och i sällsynta fall lunginflammation. Doktorn ringde idag från Kalmar och sa att han hade det i ögonen. Jag hade ju en känsla av att han höll på att utveckla lunginflammation (även om det är sällsynt av Haemophilus Influenzae). Inte för att han var så rosslig utan bara en känsla jag hade att det höll på att gå åt det hållet. Läkaren sa att det var bra att han blev behandlad och att det var rätt behandling.

Av Cillan - 14 januari 2014 07:44

Varför är inte den fina, vita, ljusa, fluffiga, mysiga snön kvar när jag stegar ut från jobbet nu på morgonen :-((

Ska Gustav aldrig få åka pulka?

Av Cillan - 13 januari 2014 19:59

Ok skåningar det snöar å ja det kan vara halt vid 2 cm snö MEN det är minst lika farligt att köra 50 på 90-väg som att köra 90 med snö på vägen, särskilt om man har sommardäck vintertid (eftersom här aldrig kommer snö), men jag lovar att om det nu är så halt som ni påstår vid 2 cm snö är ni lika döda/skadade oavsett om ni kör 50 eller 90. Så snälla ge er inte ut på vägen om ni ska köra i snigelfart (särskilt inte om ni har sommardäck) eller kör i rätt hastighet. Vi andra vill nämligen komma fram i tid, särskilt när det bara är 2 cm snö (eller 5, eller 10 cm). Å mig veterligen borde ni snart vara vana vid snö för de senaste 4 vintrarna jag bott här nere har det varit snö. Å skånetrafiken det blir snö på vintern. Även i Skåne uppenbarligen. Så låt bli att bli försenade. Å trafikverket kan ni låta nli att salta överallt!? Ni gör ju inte det i den stora bemärkelsen någon annanstans i Sverige så varför här så högfrekvent? Å sanda inte innan ni plogat. Man plogar först å sandar sen. Då blir det heller inte lika halt när det blir plus- och minusgrader. Å låt bli saltet.

Av Cillan - 13 januari 2014 16:44

Det började snöa i eftermiddag och jag visade Gustav snön i altandörren. Han var väldigt nyfiken så vi tog på oss kläder och gick ut. Är ju ett helt dagsverk att ta på en liten ej stillsittande ej hjälpsam plutt som har spring i benen hela tiden. 


 

Vad är det här för konstigt??
 

Ok, Tira verkar ju tycka att det är roligt.

 

På stapplande steg 


Vad gör Tira?

 

 

Finaste Tira med sin älskade BOIS-fotboll
 

Tira och Gustav busar
 

 

Älskade hundSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se