Senaste inläggen

Av Cillan - 20 mars 2015 22:30

Självklart rockar vi sockorna idag. Notera oxå att Gustav tecknar just socka i bilden.


 

ANNONS
Av Cillan - 8 mars 2015 23:32

Idag ringde klockan 07.20 som alltid när det är Vasaloppet (om jag inte jobbar). Vi låg kvar i sängen till starten gått. Gustav tyckte det var kul en stund, mest att titta på snön, sen började han bära in sina bilar till sängen. Under natten hade ugnen fixat clottet cream som inte blev så lyckad denna gången heller men skamm den som ger sig kan engelskmännen kan vi. Så bakades sconensen i vanlig ordning som alltid vid Vasaloppet dock intogs dem i köket då vi inte ville ha björnbärssylt i hela vardagsrummet, eller movvasylt som Gustav säger eftersom det är morfar som gjort den.


Vi gick en runda till lekparken och så var vi ute i trädgården för Gustav ville cykla men det blev roligare med räfsan och skottkärran. Därefter åkte Gustav och Alle iväg med bilen för att veckohandla medans jag blev kvar hemma och bakade kanelbullar. När jag nästan var färdig och höll på att göra degen till pizzan kom Gustav och Alle hem. Gustav kom springande till mig i köket innan han hade fått av sig ytterkläderna "Mamma, mamma, mamma, MAMMA" å så tecknade han polisbil. Jag frågade om de hade sett en polisbil. MMMMM svarade Gustav helt överlycklig och stolt över att jag fattade. Frågade om han hade suttit i en polisbil. MMMMM svarade han då med lika stolt. Å så kom Alle in och visade en bild på att han hade suttit i en sådan där polisbils-karusell som finns ibland vid ICA-butiker. Han var så stolt över att han suttit i en polisbil. Älskade goa biltokiga ungen. Han hade varit noga med att kolla däcken på polisbilen.


 

ANNONS
Av Cillan - 7 mars 2015 22:28

Idag överraskade vi Gustav med att åka tåg till Lund. Sittande på min rygg i selen bar det av till tågstationen. Hela tågresan satt han kvar på ryggen för då såg han bättre ut på den förbisvischande naturen med traktorer, bilar och hästar. Gustav fick en egen tågbiljett av konduktören som han höll i stenhårt, å katten i andra handen. Tog sig dock en tugga av den oxå.  


I Lund åt vi bakpotatis, Gustav fick pannkakor. Sen gick vi till en lekutställning med Emil i Lönneberga i Kulturen. Gustav började klättra och utforska redan innan vi fått av oss ytterkläderna. Han gillade det gamla köket mest där han lagade mat på den gamla vedspisen, vispade grädde, fixade med mjölkkannan och drack te vid det gamla köksbordet. Han klättrade upp och ner för stegen ut ur snickaboan och sprang in och ut genom trädörren till snickaboan samt var grindvakt. Var lättare att få med honom därifrån än vad jag trodde men så sa vi att vi skulle gå för att åka tåget hem. Fast han somnade i selen på min mage så vi handlade lite innan vi tog tåget hem. När vi klev på tåget väckte vi honom så att han inte skulle missa tågresan hem. Trött som han var satt han kvar i selen och tittade på naturen utanför.


 


Utanför var det en visningträdgård från 1800-talet. Jag tyckte de här pallkragarna var häftiga.


 

Av Cillan - 5 mars 2015 22:30

Efter att ha jobbat tre tuffa nätter gick jag upp tidigare för att hämta Gustav på dagis tillsammans med Alle som mötte upp med bilen. Gustav blev rätt snopen när vi kom båda. Så åkte vi bil till Malmö för att besöka logopedmottagningen som flyttat till Malmö pga Skånes galna politiker och styrsätt. Berättade för Gustav att vi skulle till logopeden och leka å vips kunde han det tecknet. På bordet stod en häst, en ko och en hund. Dessa fick Gustav se direkt och började leka. Logopeden har en låda med leksaker som hon plockar upp en och en. Gustav var jättenyfiken, babblade och skojade. Logopeden antecknade de ord han sa. När det var färdiglekt ville Gustav amma, lite trött efter dagis och all lek. Förklarade att det är det han tecknar och det var absolut inga problem att göra det en stund. Undertiden sammanfattade vi. Blev ungefär som dagis sa i höstas. Räknar man inte med tecknen har han lite få verbala ord samt lite sämre ordsammansättningar till meningar. Alltså lite sen i det talade språket. Vad detta betyder för framtiden är svårt att veta men tecknen är jättebra för honom. Räknar man med tecknen han kan blir det ett betydligt större ordförråd med meningar. Gustav hade verkligen jättekul där idag och det blir så mycket lättare med sjukvårdspersonal som möter barnet på rätt nivå. Vi ska ha uppföljning efter att Gustav fyllt 3 år.

Vi latade oss lite sen och stannade på Max på hemvägen där vi åt hamburgare. Hemma blev det en cykeltur i det soliga vädret.

Av Cillan - 27 februari 2015 20:31

Fick oväntad semesterdag idag men eftersom det var pyjamasparty på dagis fick Gustav gå på partyt i alla fall. När jag väckte Gustav idag och sa att han skulle till dagis på pyjamasparty tog det inte lång tid innan han satte sig upp och tecknade äta och pizza. Så iförd pyjamas som Gustav tyckte var lite konstigt att ta på sig när jag sa att vi skulle till dagis styrde vi i alla fall kosan där åt strax efter 9. Blev nästan lite tårögd när jag gick där ifrån och hade lämnat Gustav. De hade gjort så fint!! Olika kojor för de olika grupperna barnen är indelade i efter ålder. Gustavs grupp skulle vara i ena matrummet där de hade lagt en filt över bordet så det blev en koja och kuddar på golvet. Där skulle de sitta å läsa saga tillsammans med varsin pedagog som oxå var klädda i pyjamas och morgonrockar. Till lunch fick de hemmagjord pizza och Gustav hade ätit jättemycket.


Jag å andra sidan tog tillfället i akt och åkte till Nova helt själv. Blev dock inte så mycket tid till shopping då nästan en timme går att resa t/r. Gjorde slag i saken och köpte nya amningsbhar i alla fall. Var ett tag sen sist så de urtvättade lite förstora har lixom gjort sitt på två år och brösten har lixom kympt till de tråkiga små pyttetuttarna de var innan graviditeten men även om brösten har krympt ammar vi ju fortfarande. Var i HMs provhytt och behövde lite råd då det var ett par år sen sist och jag inte är van vid att mina urtvättade bhar sitter direkt på plats. Har lixom trott att det inte varit lönt att köpa nya men även om vi bara ammar en månad eller halvår till står jag inte ut med de genomskinliga nätpåsarna till bh som mina har blivit. Så jag hittade en personal när jag stod i provhytten. Enligt henne hade jag behövt 75 A (som gravid hade jag 80 B  och var lite lycklig över att det fanns nåt under hakan) men fanns bara B som minsta storlek. Å jag funderade på om jag skulle ha C men uppenbarligen inte och nog satt B bättre men lite skillnad mot min urtvättade nätpåsar till bh. "Ja å så kommer det ju hända lite den närmsta framtiden med brösten så det gör ju inte så mycket att vi inte har A." hörde jag experditen säga. När jag fattat vad hon sa tänkte jag klämma ur mig "Nej nej jag ammar min 2,5-åring" men tackade för hjälpen och stängde dörren och höll på att brista ut skratt av den lite konstiga situationen. Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller tycka att jag är tjock. Alltså även om det är ovanligt att amma en 2,5-åring så hade faktiskt bebis kunnat vara typ 6 mån för jag såg inte mer eller mindre gravid ut då som nu. Undrar vad hon sagt om jag hade förmått mig att kläcka ur mig att mitt barn är 2,5 år. Det hade varit kul att sett hennes reaktion. Köpte lite byxor till Gustav och en smoothie sen var det dags att åka hem igen.


Jag hämtade en alldeles överlycklig Gustav som dock var lite besviken över att inte fått cykla på dagis eftersom de varit inne hela förmiddagen. Så undertiden jag stod en stund och pratade med förskolechefen om HLR cyklade Gustav och sopade gången. Sen var han nöjd och kunde följa med hem. Skulle gå långpromenad med Tira så han somnade men han var så glad så hade inte tid att sova.

Av Cillan - 21 februari 2015 20:30

En vädernisse sa i morse att de räknas som meterologisk vår i södra Sverige. Skåne borde ligga i södra Sverige men inte känns det direkt som vår när det snör ispiggsnö på väg till jobbet. Å andra sidan är drt bara februari så jag räknar inte med vår men vädernissen borde nog kolla över vad aom är vår och södra Sverige. Blåser gör det med men det är väl mer regel än undantag i Skåne.

Av Cillan - 19 februari 2015 23:11

Såg PLUS ikväll om bärselar. Kul att ett de tar upp ett väldigt intressant område. Dock blir jag mycket besviken på fysioterapeuten som är med. Hon ska vara expert på ergonomi och utser babybjörn som vinnaren när den inte ens är ergonomisk för barnet. Inte ens för det lilla barn som testade den i kvällens program. För att det ska vara ergonomiskt för barnet ska tyget gå från knäveck till knäveck och barnet ska sitta i M-position med höfterna högre än knäna. I babybjörn blir benen hängande och inte ens det lilla barnet har benen i M-position, om några månader kommer barnet ha ännu mindre M-position. Dessutom är ergo baby mer användbar då den går att bära i långt över året med barnet och på ryggen. Det negativa som fysioterapeuten nämner med ergo baby är att det kommer bli tungt för axlarna när barnet växer och att bäraren kommer att få ont i nacken då bandet som går mellan axelbanden kommer av tyngden glida uppåt mot nacken stämmer inte ens. Det går att flytta spännet längre ner på axelbanden, dels för att olika användare ska kunna använda selen (t ex är det inte alltid eller mycket sällan som både mamman och pappan kan ha samma inställningar på selen) och dels för att man kan behöva höja eller sänka spännet om man bär på ryggen eller magen. Att barnet inte kan röra sig så mycket som fysioterapeuten nämner flera gånger och särskilt mindre i ergo baby är lite baktanken. Ett så litet barn som behöver ha spädbarnsinsatsen behöver inte röra sig på samma sätt som ett större barn. Dessutom är det viktigt för så små barn att ha det ombonat. Att barnet inte kan ändra på huvudet så lätt är heller inget problem då man ändrar ställning på barnet när det är blöjbyte, matning med mera vilket blir flera gånger varje dag. Dessutom är grodpositionen på benen som blir i spädbarnsinlägget en utmärkts bärpostion för barnet. Det är så barnet ligger i magen och ett så litet barn och inte möjlighet att breda ut sina ben i M-position den första tiden. Därför bär man i grodpostion tills barnet är moget för att breda ut benen.


Tycker det är tragiskt och tråkigt att PLUS använder sig av någon som inte kan bärselars funktioner och ergonomin för en bärsele. Eftersom babybjörn är en mycket dålig sele (den som var med i programmet är dock en utav de bättre men ändå inte bra) är det viktigt att ge rätt information så att föräldrar börja använda rätt selar så de små bebisarna slipper hänga med benen rakt ner. De använder sig av en föräldrapanel som utser ergo baby till vinnaren, föräldrarna verkar veta bättre än fysioterapeuten vad som är bäst att bära i, men ändå väljer PLUS att gå på fysioterapeutens val. Trots att alla tre föräldrarna är överens om att ergo baby är bäst utan tvekan. Kan ju börja undra om de är sponsrade av babybjörn så att de var tvungna att utse den som vinnare??


Bra att de även visade att det finns bärsjalar!


Av Cillan - 16 februari 2015 00:20

Gustav har varit sjuk hela veckan. Så kan mamman och sonen bli lite trötta och dela kudde.... bilden tagen 11/2


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se