Senaste inläggen

Av Cillan - 6 december 2015 20:24

Vi har varit på Jul på Fredriksdal idag. Precis när mörkret började skymma. Gustav satt i selen på ryggen å tittade på alla lamporna och julsakerna. Var jättemysig julmarknad! Gammal miljö mitt på landet men ändå mitt i stan. Å så djuren förstås som han skulle visa för pappa. Dock var de inne å av någon anledning är det jätteotäckt att gå in i stallet men vi såg i alla fall djuren förutom grisarna.

ANNONS
Av Cillan - 6 december 2015 01:57

Paketkalendern bestod idag av (läs 5/12) av en liten lapp med en ishockeyspelare på i Färjestadkläder. "HOCKEY" ropade Gustav när han fick se den och mycket riktigt, vi skulle på hockey idag. Fram till vi skulle åka pratade han om hockeyn med sina bilar med mera. Lite extra kul var det ju med att de vann med 4-2 mot Rögle.

Synd att detta är sista mötet på säsongen som dessutom är kl 16 nu när Gustav börjar förstå mer vad det är och faktiskt tittar.

ANNONS
Av Cillan - 3 december 2015 06:08

Igår sa jag upp mig från ÖNH 56 i Lund. Många blandade känslor dock ska bli skönt att jobba på samma ort som jag bor på för en gångs skull. Mitt nya eller gamla jobb kanske jag ska säga är på ortopeden i Helsingborg. Där jag en gång startade som sjuksköterska, då nyutbildad och oerfaren nu med några års erfarenhet och några år äldre. En ren nattjänst igen till nattsuddare som hatar gå upp tidigt på morgonen.

Av Cillan - 2 december 2015 08:32

Igår öppnade Gustav första paketet i paketkalendern. Första året vi har en för i år känner vi att Gustav hänger med på varför. Tomten kanske kommer när alla paketen är öppnade....

Av Cillan - 2 december 2015 08:24

I måndags var sista simskoletillfället för den här terminen. Gustav har utvecklats något enormt under hösten. Jämfört med förra hösten på Landskrona simskola där han gick bakåt. Han ville inte dyka, inte simma och knappt vara i vattnet. Nu simmar han nästan iväg själv. Han tycker det är enormt roligt och frågar i veckorna mellan måndagar om det är simskola. Så får bli att åka till simhallen under jul och nyår. Är så nöjd med simskolan och simläraren att vi gav henne en liten chokladask som tack för den här terminen.

Av Cillan - 2 december 2015 08:09

Glömde helt uppdatera bloggen om hemresan. Ja den blev ju...... dryg..... Gick rätt så bra fram till Landskrona men jag tänkte att det går för bra för att det ska vara sant och mycket riktigt så var det så. Efter Landskrona small det till i tåget, ryckte till och gick mycket sakta med varierande långa stopp. De där smällarna har jag hört förr men aldrig vetat varför eller om det är nåt allvarligt fel på tåget. Vi kom typ 2 m i snigelfart, stillastående, körde 3 m, stillastående och så vidare. Tågföraren gav hela tiden information om varför det smällde i tåget, varför tåget krängde så och den nedsatta hastigheten och varför vi ibland stod helt stilla. Det var dålig elförsörjning ner i tåget. Väldigt lite ström på linan och därför blev vi helt stillastående ibland för att invänta lite mer ström. När vi väl kommit förbi Glumslövs backar rullade vi rätt fort resten av vägen, för då är det nerförsbacke in till Helsingborg..... Det var dock med nöd och näppe vi kom in på centralen som ett tag hade varit helt strömlös. På grund av att det var så dålig strömförsöjning blev sen tåget inställt så alla fick gå av i Hbg å byta till annat tåg då de endast kunde fortsätta med ett tåg till Ängelholm. Ibland kan det smälla till i tåget utan att få info om varför och jag undrar då om det bara är jag som hört och ingen i personalen. Kan ibland undra om det är något allvarligt fel och när man inte får info om varför, då blir det rätt otryggt. Var därför bara tvungen att ge positiv feedback till den trevliga tågföraren. Tycker det är viktigt att de får veta sånt oxå och inte bara klagomål. Hon blev riktigt glad.

Tog sen bussen hem från centralen och gick som vanligt ut med Tira. Gick förbi Ramlösa Brunnspark och bara precis innanför grindarna möttes jag av följande:

Trädet ovan har slagit sönder en parkbänk men vad jag kunde se är inget hus träffat av något utav träden. Kommunen har dock gått ut med på sin hemsida att vi bör undvika grönområden tills alla är inventerade och upp röja. Hade dock inte tänkt gå ner i ravinen bland alla träden ändå. Är inpräntat med att inte gå nära rotvältar och särskilt inte om trädstammen är bortsåg. Hoppas de lägger tillbaka dem ordentligt när de röjer upp.

När jag sen skulle hämta Gustav på dagis fick jag se att ena stolpen vid andra entrén var sönderslagen av ett träd.

Trädet bredvid stolpen.

Hela vägen till dagis var det knöligt att cykla för även om de flesta träden var uppröjda från själva vägarna var det mycket grenar och skräp kvar.

Av Cillan - 29 november 2015 19:22

Ikväll/natt är det klass 2-varning på hårda vindbyar mellan 25-30 m/sek. Alltså stormstyrka. Typiskt att jag lyckas jobba natt jämt när det blåser storm.

Åker hemifrån 2 timmar innan jag börjar jobba iklädd ullunderställ, ulltröja, tjocka ullstrumpor i vinterskorna, tjocka mjukisbyxor (tyvärr inte i ull), skalbyxor för vinden och regnet och vindtät vinterjacka, ullvantar, mössa och halsduk. Extra fleecetröja (tyvärr inte ull) i ryggsäcken. Än så länge har det inte börjat blåsa supermycket i Helsingborg men regnat en hel del. Å det kan ju inte vara blött på spåren när tågen ska köra där..... Jag hoppas jag kommer i tid till jobbet utan att frysa halvt ihjäl. Har drömt om Skånetrafiken hela dagen när jag sovit och slutade med att jag kom 22.30 med ersättningsbuss från Åkarp av nån konstig anledning.

Det var ju ovanligt att resegarantin inte gäller.....

Hoppas jag kommer hem i morgonbitti oxå.

Av Cillan - 26 november 2015 21:53

Såg den här filmen första gången på Facebook. Det var någon vecka sedan nu men jag kan inte släppa det. Filmen är ett socialt experiment och gjordes 2014.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se