Senaste inläggen

Av Cillan - 24 oktober 2015 22:45

Vi har varit på ishockey igen. Den här gången mötte Färjestad Rögle borta så nära och bra till Ängelholm. Gustav satt faktiskt och följde matchen lite mer den här gången. Nu börjar han ju bli lite van. Tyvärr blev det bara lika med "vinst" på straffar. Efteråt var det bilkö och Gustav fick se snö så vi råkade bara bli kvar en stund. Å råkade stå vid dörren när spelarna skulle gå till bussen..... Om några år kommer Gustav förstå hur häftigt det är att Rickard Wallin, Ole-Kristian Tollefsen och Magnus Nygren klappat honom på FBK-mössan och sagt 'Hej kompis' till honom.

 

 

ANNONS
Av Cillan - 23 oktober 2015 17:27

Idag har Selma och Josefin varit på besök hos oss. Mycket lek och bus.

ANNONS
Av Cillan - 18 oktober 2015 23:24

Gustav och jag ville inte höra slipmaskinen idag heller så vi tog bilen till Ängelholm för att gå på Järnvägens Museum. Det var mycket uppskattat av Gustav vill jag lova. Han var helt lyrisk! Så jag låter bilderna och filmerna tala för sig och tycker ni det varit bildtomt ett tag så vil jag lova att ni inte tycker det efter det här inlägget. Så here we go.


 
 I den glasboxen var det två tåg som man kunde styra, ett uppe ovanför huset och nedanför huset som åkte i tunneln. Tågen startades genom att trycka på varsin knapp och så kunde man styra om det skulle gå bakåt eller framåt och vilken hastighet genom att vrida på en liten ratt. Det var första stället vi kom till där man kunde interagera med tågen och där hade vi nog kunnat sitta hela dagen.

 
 

Detalj från järnvägarna

 Gustav puttar 1,4 ton på järnvägen lätt som en plätt

 Järnvägsmiljö i miniatyr

 Den här delen av minityrjärnvägen uppmärksammade Gustav mig på. 

Något var fel! Vagnen hade vält.

 
Gustav på väg in i den gamla väntsalen

 Här inne står konduktören och säljer biljetter

 Ett gammalt ånglok.

Försök hitta Gustav på bilden och märk hur stort loket är.

 Inuti ångloket

 Här visas det hur järnvägen har utvecklats.

Inte för att det märks här nere i Skåne....

 Å så kom vi till första lekrummet. Här var vi nog en timme.

Var bara ett par barn till så ganska mycket fritt lekrum.

 
 
Här höll på att byggas en ny utställning med betoning på hur elen driver järnvägen.

Gustav tyckte det var lite konstigt med tåg i marken.

 Olika järnvägsrelaterade lampor i museimiljön

 Här var någon slags reparationsfordon som gick att köra med både på järnvägen och bilvägen.

 
 

Den fick man klättra in i och Gustav står här och tittar på chauffören


 
Vet inte om jag kan kalla den så trafiksäker med tanke på att bilbälte saknas

 Naturligtvis skulle vi ta oss en åktur men eftersom den stod på järnvägen gick det ju bra utan bilbälte.....

Jag fick dock absolut inte gå av förräns tågfärden hade stannat. 

 HLR-instruktör som jag är kunde jag ju inte låta bli att fascineras av den här bilden som har några år på nacken.

Tyckte dock texten längst ner i röd stil var lite intressant, Spill inte en sekund i onödan!

 
Andra lekrummet

 


Efter massa lek blev det fikastund med glass (näe vi var inte helt ensamma där men inte precis julruschen på Nordstan heller)

 Utemiljö med tågbana där ett smaltåg kör barnen (och vuxna) runt runt på sommaren. Alldeles intill ligger en tågskola och Ängelholms tågstation så det passerade en del tåg när vi gick till och från bilen vilket oxå är väldigt spännande.

 När vi parkerade stod att det var fri parkering till museet i 3 timmar, behövde man stå där längre fick man gå in till kassan och be om p-tillstånd. Jag tänkte att så länge är vi verkligen inte. 2,5 timmar var vi där.....


När skulle gå till bilen ville Gustav gå in och leka igen. Vi pratade lite om vad vi gjort idag och jag sa att jag hade haft en jätterolig dag. Då svarar Gustav: Mmmm mysigt!När vi kom hem fick vi naturligtvis lägga över alla bilder och filmer till datorn lite snabbt så att pappa oxå fick se vad vi hade gjort. Gustav berättade på sitt egna lilla sätt om knapparna han körde tåget med och tågbanan. Väldigt lycklig över att få visa med bilderna och filmerna för pappa.


Av Cillan - 18 oktober 2015 21:43

Eftersom det är Nordiska amningsveckan denna veckan (äh kanske inte så mycket kvar av veckan) tänkte jag bidra med en amningsbild. Temat är "Amning och jobb - Nu ska vi få det att funka!". Jag började jobba natt när Gustav var 15 mån och ammade då rätt så mycket vilket funkade kanon tillsammans med nattjobb. Ammade efter att jag hämtat honom på dagis och en stund innan jag skulle åka. På helgen blev det lite amnigsmys när jag kom hem på morgonen. Drygt ett halvår senare började jag jobba 3-skift vilket oxå funkar bra, jobbar dock mest natt. Gustav är 3 år och 2 mån. På bilden precis innan han ska sova.

Av Cillan - 17 oktober 2015 14:05

När pappan slipar trappan smiter vi till lekparken.

Tayo och Ramone fick följa med.

Av Cillan - 17 oktober 2015 10:13

Igår gjorde jag bröd deg som jäst i kylskåpet över natten. Det blev riktigt gott med grovt rågmjöl och mörk sirap. Dock hade det behövt stå inne i ugnen gem minuter till då det blev lite degig men vår ugn är knäpp. Brödet var jättemörkt ovanpå. Likadant var det med kardemummakakan och blåbärskakan igår. Kardemummakakan blev så bränd runt om att det knappt gick att äta den ändå var både kakorna och brödet inne kortare tid.

Från den här sidan är receptet http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/kalljast-raglimpa/. Väldigt mycket inspirerande recept.

Av Cillan - 13 oktober 2015 23:29

I höstregnet begav jag mig iväg på en tur till Malmö tillsammans med Gustav för att träffa hans logoped (eftersom barn logopeden enligt politikerna ska vara i Malmö medans resten av Skånes universitetssjukhus öron- näsa- halsenhet ska vara i Lund får vi åka ända till Malmö). Gustav somnade på vägen dit och fick åka sele in till logopeden. Underbart mysigt tyckte logopeden.

Den här gången stod det sagostund och spel på schemat för att kolla språkförståelsen. Blev instruerad till att sitta alldeles tyst, något som inte är helt lätt för mig.... å svårt att låta bli att förklara vad han menar när han började prata om andra saker som han kom på att han ville berätta. Det var inte meningen att han måste klara allt idag då en del i sagan egentligen är över hans ålder nivå men att det finns med just för att se vilken nivå han ligger på. Det gick ut på att logopeden läste en saga med korta meningar med tre bilder varav Gustav skulle peka på den som han tyckte stämde överens med det logopeden sa. T ex "Per och Lisa åker tåg. Vilken bild visar tåget?", det var då bild på tåg, bil och flygplan. Jag blev faktiskt lite förvånad över hur mycket han kunde. Däremot var prepositioner och adjektivet lite svåra men rätt så förväntat. Sen spelade de ett klädsel där de skulle till affären å köpa kläder utifrån en lista, typ en variant av memory. Där hängde nog inte Gustav riktigt med på "spelreglerna". Men det är ju lite det som testas oxå. Sen var Gustavs hjärna trött efter all koncentration så då fick han leka med bilar.

Vi pratade lite efteråt och logopeden höll med om våra funderingar på att det kanske kan finnas verbal eller oral dyspraxi. Så vi ska tillbaka så fort som möjligt för att testa det. Hon tyckte det blev lite mycket att göra det oxå idag vilket jag absolut kunde hålla med om.

Efteråt köpte vi oss en korv på pressbyrån precis bredvid och åkte sen hem för att slappa i soffan då vi båda är på väg att bli förkylda. Tänkte göra varm chokladmjölk i det ruggiga regnvädret men tja han i alla fall värma den innan elen slogs ut. Det enda som funkade var kylen och frysen som går på ett eget proppskåp. Visste inte riktigt hur jag skulle fixa detta då ingen propp hade gått och inget hände när jag vippade på huvudströmbrytaren. Ringde HSB för att felanmälan. 3 timmar och 4 telefonsamtal senare kom en nisse å vippade på proppskåpet med säkringen till kyl/frys. Då kom strömmen tillbaka. Förstod ärligt talat inte det där. Det enda på det proppskåp var kyl/frys men det var oxå det enda som funkade men det var ändå den huvudströmbrytaren som slagit ifrån..... ja ja what ever vi fick ström igen. Orkade dock inte laga mat så sent så vi åkte iväg och åt på Max. Dock råkade vi göra misstaget att köpa en gaffeltruck till Gustav innan maten....

Av Cillan - 8 oktober 2015 21:57

Dagens bullbak med 3-åriga Gustav som fått egen kavel (som visserligen var urkass då den inte rullade). Gustav var mycket lycklig och gjorde 3 egna bullar som han självklart fick smaka på efter de varit i ugnen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se