Alla inlägg den 2 januari 2012

Av Cillan - 2 januari 2012 21:00

Så var det då dags att verkställa denna resa som är planerad sedan innan sommaren utan mammas vetskap. När de satte sig i bilen i Nybro trodde hon fortfarande att de skulle till oss, helt enligt planen. Istället blev första stoppet i Halmstad där vi mötte upp. Vi bytte lite förare så att pappa fick vila lite efter att ha kört 2 timmar så jag körde mammas och pappas bil tillsammans med mamma och Alle vår bil tillsammans med pappa. Mamma fundersam över vart vi var på väg. Inte jättehärligt väder, regn och blåst som vanligt på västkusten. Vi passerade Göteborg efter några timmar. Shit jag körde igenom Götet utan Alle och med en hoppande GPS, som tur var visade GPSen en väg som vi körde en del när vi bodde där. Vi stannade till i Kungälv. Alle och pappa fortsatte till Kungälvs centrum medans mamma och jag stannade precis efter avfarten vid en ICA Kvantum-butik. Efter en stund mötte Alle och pappa upp oss vid ICA. Där fikade vi medhavda äggsmörgåsar och te/kaffe. Fast den här gången behövde vi inte värma äggsmörgåsarna på bilens fläktsystem  . Kommer du ihåg det mamma? Till efterätt blev det chokladpudding i portionsförpackning. Vi bytte lite förare, ställde om GPSerna och fortsatte uppåt.


Nästa stopp blev Arvika för att äta lite mat. En pizza som säkert var jättegod, om man gillar köpepizza.... I Arvika handlade vi oxå lite förnödenheter att ta med vidare på resan. Resan fortsatte en stund till, 4 mil norr om Arvika, där vi besökte en liten gård för att hämta nyckel och bli visade till stugan. Det var alltså här vi skulle bo, i Fredros.


En söt liten stuga med badrum, kök, två sovrum, ett allrum, braskamin och en altan. Stugan låg uppe på en liten backe tillsammans med 3 andra stugor. Bortom en utav stugorna låg en liten mindre stuga innehållandes en bastu som startades med detsamma. En vedeldad bastu!! Vi packade in våra grejer och begav oss till bastun  . Enda nackdelen var att den inte innehöll någon dusch, så det vara bara att knata blöt i snön och in i bastuvärmen. Helt magiskt att bada bastu i vedeldad bastu med snön utanför fönstret (dock inte så mycket snö).


Trötta efter resan somnade vi nästan allihopa i soffan efter bastun. Alle och jag bestämde oss för att sova på soffan istället för att klättra upp i våningssängen. Gick helt ok det med.


För att se foton gå in på www.cenix.se/album.

Ovido - Quiz & Flashcards