Alla inlägg den 16 juni 2014

Av Cillan - 16 juni 2014 22:45

Gustav och jag tog sovmorgon idag ända till 9.45 Hur nu det gick till?? Å dessutom var det jag som fick väcka honom för jag kom på att vi skulle köra kl 10.30 Blev liiiiite stressigt. Till BVC han vi i  alla fall. Dagens vikt 10160 gr och längd 80 cm. BVC tycker att det är helt ok medans jag och who-kurvan tycker att han planar i både vikt och längd. Neo ville att vi skulle kolla en gång under sommaren vilket var denna gången men sen trodde de att vi skulle till BVC igen när han är 2 år men det skulle vi visste inte. Eftersom vi ska till neo i sep/okt tyckte neo det hade varit lagom viktuppföljning. Gah vad det ibland är irriterande att gå till flera ställen för olika besked. Neo håller med mig och BVC tycker att allt ser bra ut. Jag köper lixom inte kommentaren att han rör på sig mycket och därför inte går upp så mycket nu därför att för det första borde han växa mer på längde än vad han gör och för det andra rör alla barn på sig och därför borde kurvorna vara utformade utifrån det.


När vi kom hem åt vi lunch. Jag försökte ringa massa samtal men lyckades inte komma fram och sen var det dags att gå en runda med Tira. Tänkte att vi skulle gå travbanan eftersom det blev lagom runda för Tira när det ändå var ganska varmt och så gjorde det inget att Gustav sov 15 min trots att det var sent. Humlorna surrade kring klöverblommorna men flög sin kos när barnvagnen kom rullandes, alla utom en humlejävel. Den fastnade mellan min häl och foppatofflans hälrem. Helvete vad det först stack till, om Gustav höll på att somna vaknade han typ då i alla fall.... Inte för att jag precis såg ut som tjuren Ferdinand men typ halva travbanan hörde nog mina aj. När först sticket kom började jag vifta med foten som en tok och sen började det bränna och småsticka som sjutton. Jag fick av mig skon och humlejävlen som lite platt om baken flög iväg. Började känna efter hur jag mådde eftersom jag aldrig blivit stucken/bränd av en humla men varit lite känslig för getingar och till och med svimmat av dem. Dock var det en sådär 16-18 år sedan jag senast blev getingstucken och senaste pricktestet för några år sedan visade negativt varav jag därför inte har någon epi-pen längre. Tog ändå det säkra före det osäkra och ringe grannen som kom och mötte mig. Givetvis somnar Gustav när jag försöka gå tillbaka men vaknar när grannen kommer fram eftersom han inte somnat ordentligt. Blev faktiskt inte så enormt svullen som jag blivit av geting men det svullnade lite och blev rött. Brände och sved om vartannat oxå. Fick xylocainsalva av grannen för självklart har inte sjuksköterskan välfylld förbandslåda. Får se hur jag ska lösa det med skor på jobbet i morgon med tanke på att hälremmen sitter precis där humlan satt och stödstrumporna blir nog för mycket tryck av.


Efter baddning med alsollösning och smörjning med xylocainsalvan var det bara att packa iväg Gustav och mig i bilen för att hämta upp Alle i La för att åka ner till Malmö och ta Twinrix-vaccin inför semestern. Var visst fler som tänkt samma tanke så var låååång kö men det var en snäll utländsk mamma som hade gett upp med sin familj och gav oss deras kölapp. Vi hamnade 10 nummer längre upp i kön! Mycket snällt! Till och med jag grinade lite illa när medlet sprutades in men faktiskt sa inte Gustav många knop. Bara lite miner och lite gnöl men inte en enda tår.


Ja å sen hem för snabb middag och på med pyjamasen på Gustav för att åka iväg å kolla på minibil. Tänk att det ska vara svårare att pendla för dagjobb än för nattjobb så det medför att vi måste köpa en bil till. Tanken var att Gustav skulle somna på vägen dit, den tanken har vi haft många gånger, men inte Gustav inte.


Det var min ledig dag!!

Ovido - Quiz & Flashcards