Alla inlägg under maj 2014

Av Cillan - 9 maj 2014 19:30

... på 65-årsdagen!!


Blev inte så mycket firande på morgonen men jag och Gustav följde med till Torps tågstation för att visa hur Skånetrafikens resekort fungerar. Kortet skulle laddas och biljett till Köpenhamn köpas sen vinkade jag och Gustav av dem. På vägen hem igen kom jag på att grannen och jag kunde prata med de som håller på att förbereda för målning av fasaden, vi hade en del frågor och lättare att vara två för mina misstankar om att de inte var svenskar blev besannade med de kunde bättre svenska än vad jag trodde. Naturligtvis ska även det befintliga staketet på vår baksida målas. Vad bra att vi fick veta det innan vårens värme kom med spirande blommor. Vad bra att klematisen redan har hunnit växa upp på sin spalje och vad bra att det är släpvagnsvis med jord i pallkragarna som står mot staketet och vad bra att infon kom samma vecka de redan börjat tvätta fasaden. Heja hyresrätt vad glad jag är att bo i det!! NOT!!! Växthuset är nästan flyttbart så det får vi flytta ut en bit men till och med målaren förstod att det är helt omöjligt att flytta pallkragarna så de ska försöka ta runt om så gott det går, får väl på något sätt försöka täcka över på det hållet de ska måla så de inte skvätter färg på dem. VDn för bostadsbolaget har ju tom varit här när vi flyttade in och vet om att vi har dem där. Men lite info i tid hade inte skadat! *morr*När vi pratat färdigt fick jag snabbt pinna och byta om å få med allt som skulle med i bilen. Gustav och jag skulle till Lunds barnläkarmottagning för återkoll av öronen. De såg fina ut. Jag passade även på att fråga i receptionen om det gick att träffa dietisten när vi ändå var där eftersom hon ändå skulle kontakta oss idag. Fick då veta att hon redan mailat oss så kollade mailen när jag stod där och mycket riktigt fanns det ett mail skickat en timme innan. Så bra tänkte jag nu kan vi får ordning på det oxå. HAhahahahaha säkert va?!?!?! Inte en chans att något ska gå min väg en endaste gång!! Näe för hon kunde minsann inte göra något trots att jag skickade med kopia på Gustavs bok med vikter, längder och huvudomfång så hon kunde föra in det i datorn och se hur kurvorna ser ut. Men näe inte kunde hon hjälpa oss eftersom det var läkaren på neo som beslutat om näringsdryck, fast i själva verket var det jag och sjuksköterskan och läkaren mest höll med. Så nu måste jag kontakta sjuksköterskan på neo igen för att säga att hon får kontakta deras dietist. Vi som tyckte vi var smarta som valde dietisten på barnläkarmottagningen eftersom jag frågade henne om tips i somras. Sen när neo inte ska följa upp Gustav mer kan hon ta över om vi fortfarande behöver hjälp....... *SUCK* *MORR* *DUBBELMORR*


Vi åkte vidare till Nova för att shoppa lite nödvändigheter och present till pappa. Tog först en tur till ÖB för att köpa hinkar att odla potatis i. Köpte även två superfina ljusdakar och några köksredskap som blivit slitna. Hade ingen vagnpolett så jag slängde upp Gustav på ryggen i selen och tog en vagn till varorn. så när jag skulle packa upp varorna på bandet i kassan stack jag bara ner handen i korgen...... och skar mig på en sylvass potatisskalare. Rätt över fingertoppen på lillfingret. Tryckte ihop fingertoppen undertiden jag betalade men hade inte fler händer till att packa varorna så fick se att de hade lite hushållspapper i kassan. Bad om lite papper för att jag hade skurit mig men inte kunde de erbjuda plåster. Skulle sen släppa pappret när jag skulle svinga ner Gustav igen vid bilen men då började det blöda igen så fick leta fram plåster i förbandslådan. Som tur var hade jag lagt i lite tejp oxå eftersom det inte höll med enbart plåster. Åkte sen till själva köpcentrat men skulle fixa lite grejer i affärerna precis utanför. Tyckte min sko var konstig men såg inget undertill, kändes precis som att jag lutade. Efter en stund tittade jag igen på skon och då hade halva sidan av sulan lossnat och hängde där och dinglade. Så kunde jag ju inte ha det så slet loss den biten men såg helt förfärligt ut, kände mig som någon fattig uteliggare som inte ens hade råd med hela skor. Hela skon trycktes ner. Fick springa in på skopunkten för att hitta några billiga sanbbskor. Det lossnade tydligen sulsmulor hela tiden när jag gick där inne för en som jobbade där tyckte det var konstigt på golvet, jag bara vände mig och skämdes. Tog faktiskt de jag satte fötterna i föst. Hade inte alls tänkt köpa sådana skor, typ sandal fast lite mer täckt, utan mer lite halvskaft inte riktigt som stövel men ändå inte lågsko att kunna ha både till tights och jeans men jag kunde ju inte gå barfota. Inte riktigt min dag idag.


När vi skulle in på Nova såg jag en reklamskylt på Burger King vid ingången. Tänkte att de kanske öppnat det eftersom mattorget byggt om och tyckte det skulle bli skönt att slippa springa bort till Max. Sprang ett varv på nova men hittade inget Burger King så fick ändå springa bort till Max. Gustav åt hela barnhamburgaren och nästan hela sin pommes. Han fick en bravo äppeldricka i tatrapack. Slörp sa det sen var den typ slut. Han satt mitt emot mig vilket var lite konstigt, han brukar annars alltid sitta vid sidan av bordet. Han tecknade lastbil och bil då jag dumt nog valde den sidan där vägen går in till Lund och där man kör med bilen för att hämta mat. Några bakom mig lite längre bort tyckte nog Gustav var söt för de började vinka och smila till honom vilket han såg och började prata med dem (på sitt språk). När vi sen skulle gå vinkade han till dem. På väg tillbaka till Nova sa jag till Gustav att vi skulle på toa. Då tecknar han kissa/bajsa och väl på toa var blöjan torr och han kissade massor!! Vi gjorde sen färdigt allt vi skulle och när vi i princip skulle åka där ifrån ringde Tiras veterinär som jag väntat på hela dagen. Vi ska trappa ut kortisonet och inte ha det mer även om det egentligen skulle varit en bra behandling har den inte hjälpt och hon drickar/kissar kopiösa mängder. Det hon drack på en vecka dricker hon ungefär på en dag nu. Om hon var tokig i mat förut är hon en vild tiger på mat nu. Det är biverkningar på kortisonet och det funkar inte att ha det så. Så det ska trappas ut. Vår veterinär har involverat en veterinär specialist på internmedicin och de två ska plugga i helgen på senaste forskningen om Tiras sjukdom så ska hon ringa tillbaka på onsdag för vidare diskussion om behandling. 


Åkte sen till bilverkstaden med bilen som har något missljud men de var kort om folk och fredag eftermiddag så han kunde inte följa med ut på åktur för att lyssna. Sen bar det av till La för att handla middagsmat och hämta Alle. Sent på kvällen kom mamma och pappa hem, de fick testa på Skånetrafikens fullträffliga förmåga att hålla tiderna..... eller inte...... Vi firade pappa lite när de väl kom men alla var rätt trötta.

ANNONS
Av Cillan - 8 maj 2014 19:30

Ikväll kom mamma och pappa hit, fast de ska mest bara sova här och ut på äventyr i Malmö och Köpenhamn. Gustav blev glad i alla fall att träffa mormor och morfar igen. Blev egentligen mest bus, middag med bakad potatis och sen sova för Gustavs del.

ANNONS
Av Cillan - 6 maj 2014 20:46

Var väl både bra och dåligt idag på neo. Det tog 20 min innan han ens vågade lämna mitt knä. Han behöver tid på sig, är blyg, och det går verkligen inte att skynda på för det gör att det inte går alls. Detta vet jag men passar ju inte alltid när det är andra inbokade efter. Idag var en extra mammabehöverdag.Sjukgymnasten tycker att han rör sig bra när han väl vågade leka igen. Hon kunde dock inte se på det lilla han rörde sig om han är ostadig. Han trillar lätt om det är många runt honom eller om golvet/marken inte är platt. Han faller lixom som en säl, oftast hinner han få upp huvudet så att ansiktet inte får en smäll men inte alltid. Hon tyckte att han skulle börja gå i trappor men vi har inga. Att han ska vara ute och röra sig i olika terränger så att han lär sig hantera det genom att klättra/krypa/gå så att vi lite utmanar hans utveckling. Att han ska gå mycket barfota i sommar men vi har så mycket getingar här så jag undrar hur det ska gå. Att han när han har skor ska ha stabila skor på sig. De tycker att han är duktig motoriskt med händerna och har koll/förstår mycket men är väldigt lite verbal. Dock tyckte de att det var väldigt bra med tecken, särskilt sjukgymnasten. 


Han väger med gosekatten och blöja precis 10 kg. Jag föreslog calogen. De föreslog näringsdryck till mellanmål eftersom det inte hjälper med extra olja/smör/grädde i det som går. Han hade inte ökat så mycket i längd heller. Så nu ska jag kontakta dietisten jag rådfrågade för ett tag sen. Å så måste jag ha tid till återkoll efter öroninflammationen som jag trodde läkaren kunde kolla idag så vi slapp ett besök men det kunde hon inte. Å så måste jag försöka få tag i barnpsykologen igen som inte ringt tillbaka angående hur vi ska få honom att må bättre på dagis. Å så ska hundens veterinär ringa i morgon igen. Å så har vi fått tid till logopeden i slutet av maj. Blä vad det är mycket nu! För mycket!

Av Cillan - 4 maj 2014 18:04

När Gustav och Alle skulle väcka mig idag han Alle knappt släppa ner Gustv förrän han kasade ner ifrån sängen, vinkade till mig, gick till hallen, vinkade igen och gick sedan till köket. Var ingen mening att ligga kvar där och vänta på att mysa, Gustav vägrade lämna köket. Gick upp och fick då se hela bordet fullt med leksaker. Gustav och Alle hade varit på bakluckeloppis i Hbg. Alle höll på att städa leksakerna och Gustav stod vid bordsänden och nästan hoppade av iver. Det stod en dammsugare på bordet och lyckan var total när han fick ner den på golvet. Han ville knappt äta mellis eller följa med ut på promenad.

De hade köpt en dammsugare, en bil från Cars, en bondgård med massa djur och två lastbilar. Dammsugaren gav nog full port för den var svår att släppa när vi skulle gå ut.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se