Alla inlägg under augusti 2013

Av Cillan - 13 augusti 2013 19:45

Grattis fina lilla, söta, underbara, kloka Tira på din 7-årsdag!!

Får fira med ett rejält ben när du blivit bättre i din mage.

ANNONS
Av Cillan - 9 augusti 2013 21:23

Stackars lilla, kloka, fina, söta lilla Tira!! Skendräktig med matvägran sedan i lördags med gallkräkningar och diarré till följd av det. Akut inlagd på djursjukhuset idag. Dock är livmoderinflammation uteslutet med röntgen och ultraljud. CRP och ALP något förhöjt och urinprov något påverkad. Tira får ligga kvar över natten med dropp och ny fundering i morgon på vidare utredning. Hon är inte pigg. Inte alls pigg. Älskade glada hund orkade knappt hälsa på personalen.

ANNONS
Av Cillan - 9 augusti 2013 20:00


Gustav, Felicia och Lucas

 

Av Cillan - 8 augusti 2013 20:00

Idag fyller bästaste, sötaste Gustav 1 år!! Hur sjutton gick det till då? Vart tog tiden vägen??


Grattis Gustav

1 år

Önskar 

Mamma & Pappa

 

För 1 år sedan var du en sån här lite plutt
  

 

 

Idag är du en sån här stor sprallig plutt:


Älskade Gustav

 

 

När vi vaknade på morgonen fick Gustav paket utav mormor och morfar men eftersom Gustav för fullt övar att stå tyckte han att det var ett perfekt tillfälle att göra det på.

 


 

 

Med lite hjälp öppnades sedan det stora paketet En lastbil!!
Brum brum!


Efter frukosten gjordes det räksmörgåsar och hämtades tårta. Kl 11 plingade det på dörren. Min faster Anita och hennes dotter (således min kusin) Erika kom för att fira Gustav.


Mer paketöppning
Efter lite paketöppning åt vi räksmörgåsar och sen fick liten Gustav sova en stund i sjalen och efter det blev det tårta som egentligen inte var den jag hade beställt men den var god ändå. 
En present från mamma och pappa
Vid jul tog vi foto i samma baktråg, då såg bilderna ut så här:Idag kan lillkillen sitta och resa sig upp:
 

Av Cillan - 7 augusti 2013 14:45

Idag åker vi till Nybro.

Av Cillan - 7 augusti 2013 14:00

För ett år sedan, nästan exakt på minuten, fick vi veta att lilla Pärlan skulle födas med kejsarsnitt två veckor senare och vi skulle fortsätta med kontroller varannan dag fram tills dess (istället för två gånger per vecka som innan). Detta var något jag inte alls hade tänkt mig och tydligen inte lilla Pärlan heller för senare på natten gick vattnet och i morgon för 1 år sedan föddes en pytteliten Gustav. Liten men helt underbar liten krabat!

Av Cillan - 6 augusti 2013 18:30

Var hos veterinären idag med Tira då hon blivit skendräktig. Tydligen kan man inte få galstop utskrivet längre utan vetbesök om det gått mer än ett år sedan senast man fått galastop. Naturligtvis kom diskussionen om vikten upp igen. Tira vägde med torrfoder vägde 25-27 kg men kräktes dagligen galla 2-3 gånger och åt knappt aldrig. Sedan starten med VoH för 3-4 år sedan äter hon nästan varje gång och kräks nästan aldrig galla. Hon ligger stadigt på 32 kg sen dess. Det klagas alltid på vikten och idag när hon väger 35 blev de helt hispiga. Vi hade en lång diskussion och trots att vi sa att hon kräkts lika mycket av deras foder slutade inte diskussionen förrän vi sa ifrån ordentligt och att de känns köpta. 35 kg är för mycket det vet jag men det är så himla trist att ha den diskussionen varenda gång, dessutom är det rätt vanligt med viktökning vid skendräktighet. De diskuterade oxå om att vi skulle dra ner på maten och när jag sa att vi gjort det lite blev diskussionen istället att man inte får göra det för näring då blir fel. Med VoHs rekommendationer har vi provat valpfodret som diet men det funkade inte. Hon låg fortfarande på 32 kg men dessutom blev hon torr i pälsen och fick mjäll. Nu kör vi varannan valp varannan lax och då har hon i alla fall inte mjäll och inte lika torr. Veterinären tycker hon ska väga 25-27 som hon gjorde när hon inte åt. Men när hon väger 32 tycker jag man känner revbenen men de tycket ändå att hon är för bred. Hon är inte den smala flattetypen. Har haft en hane oxå och han var mer smalt byggd. Blir så himla trött på deras matdiskussion hela tiden. Finns de hundar som är mycket mer överviktiga än Tira. Enl rasstandarden väger hon inte för mycket och jag tänker inte gå över till torrfoder igen eftersom hon inte klarar det. Hon mår mycket bättre sen vi började med färskfoder och det känns mer naturligt för henne att äta det än torra kulor.

Av Cillan - 5 augusti 2013 23:16

Tja idag blev heller inte så lite gjort. En koll på bilen på verkstaden med jättebussig verkstadsnisse som tog en rejäl titt på bilen utan att hitta något till ingen kostnad alls. Hade det varit Bilia hade vi lätt fått betala en sådär 3-4 hundra. Så vi kör vidare....


Gustav somnade på vägen till Nova och fortsatte att sova på pappa Alles mage i selen så vi kunde köpa 1-årspresent (!??!) utan att han såg det. Blev lunch på Nova. Bakad potatis till Alle och mig och pannkaka med grädde till Gustav. Vi har slarvat lite med fettberikningen till Gustav även om nötsmöret hänger med överallt så grädden gjorde säkert nytta. Efter det en snabb titt på lite kläder åkte vidare till Lomma Beach igen. Idag blåste det dock lite mer så var inte alls lika varmt men blev ett litet dopp i alla fall och Gusse var överlycklig.


På eftermiddagen satt vi ute på picknickfilten och vips har Gusav något i munnen. Plockar ut en svamp och ringer giftinformationen då vi är rätt kassa på svampar. Han tyckte inte det var någon fara då den verkade hel. Om någon är bra på svampar får ni gärna svara på vad det här är för rackare:


Precis lagom stor för barnamun på 1 år.


Hinner väl inte mer än tro att jag ska ta hand om lite tvätt förrän jag hittar Gustav vid Tiras matskål nerkladdad med färskfoder som råkat stå framme ett par timmar för att hunden fått för sig att inte just ikväll. Skålen brukar annars lyftas upp då den är rolig att leka med enligt Gustav. Känns som att vi inte blev så bra föräldrar ikväll.... Vi har nog inte riktigt fattat att vår lilla krabat rör sig fort nu. Ja ja är säkert något vi skrattar åt om några år.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se